Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Johnnie Walker 12é Sherry Finish Black Label 0,7 40% pDD

johnnie-walker-sherry-finish-black-label.jpg
johnnie-walker-sherry-finish-black-label.jpg
Cikkszám: Ig-001395
Felvéve: 2022-05-13
Módosítva: 2022-05-18
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 20 871 Ft / 1 l
Ár: 14 610 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 14610 Ft 14610

Termékismertető

Johnnie Walker 12é Sherry Finish Black Label 0,7 40% pDD

Származás: Skócia, Islay
Gyártó: Johnnie Walker Whisky Distillery
Alapanyag: Árpa

Érlelés: Nagyon hosszan, 12 éven át, nemes tölgyfahordóban. A Black Label-t legalább 40 féle whisky keverékéből állítják elő a keverő mesterek. Ennek az italnak viszont a befejezése sherrys használt hordóban történik, így az ízei is módosultak.

Illat: A Johnnie Walker 12é Sherry Finish Black Label 0,7 40% pDD egy bátor újítás, és ez, ennek a hatása a kipárolgásaiban a pohár felett már is jelentkezik. Ez az ital édeskés, füstös, selymes és nagyon aromás gőzökkel rendelkezik. Malátás-édeskésség, tőzeg-füstös, gabonás, tósztkenyeres, pörkölt mandulás, vaníliás, fahéjas, karamellás, csokis, fűszeres és hordó dongás. Kicsi méz, kevéske mazsola, és persze a sherrys hordó zamata is benne van. 

Íz: A Johnnie Walker 12é Sherry Finish Black Label 0,7 40% pDD édeskés-száraz-füstös ízekkel jelentkezik be az első kortyokban. A maláta, a pörkölt mogyoró, mandula, dió és a finom sherrys hordó zamat, majd a vanília, fahéj, karamell, keleti fűszerek, szárított gyümölcsök, egy kis cseresznye aroma kerül elő. Hordós, tósztkenyeres, gyömbéres, van benne pici citromfű, szegfűszeg rétegeződik kortyról kortyra. Jó húzású, nagyon finom ital.

Lecsengés: Kellemes, édeskés-száraz, jó hosszú, sherrys, kicsit cseresznyés, gyümölcsös, enyhén füstös.

Szín: Közepes, inkább sötét sárga

Így kóstold meg: Végy egy szép kristály whiskys poharat, majd 18-21 fokon először, és hűtve jéggel másodszor és harmadszor is (!) próbáld ki!

Kedves egészségedre,- nem semmi finom ez az itóka! Eggs!


Érdekesség a szakértő tollából:

"1820-ban, Kilmarnockban alakult meg az első gyár. Évi 130 millió üveget, 200 országba szállítanak jelenleg, és állandóan fejlesztenek.

A Black Label a legrégebbi darab a Walker termékpalettáján, (1865-től) amely többek között a sikert is meghozta a család számára.

A Red az 1902-től, a Swing a 30-as években, a Green, Gold és Blue névre hallgató változatok pedig csak a 90-es években lettek először kikeverve.

A világ legkeresettebb deluxe skót whiskyje. A szakértők a prémium blend kategória egyik csúcsának tartják. Több mint 40-féle összetevőjének mindegyike legalább 12 éves érlelésű, amitől az ital rendkívül komplex, testes, mégis lágy. Fő alkotóeleme, az ital "szíve" a 12 éves érlelésű felföldi maláta whisky sor, a Cardhu, Blair Athol, Strathmill ". A készítő neve: Aimée Gibson.

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!