Bailey's Colada Lim.Ed. 0,7 17%
Termékismertető
Bailey's Colada Lim.Ed. 0,7 17%
Származás: Írország
Gyártó: Bailey's Liqueur Co.
Alapanyag: Whisky (3 évig van fahordóban), tejszín, belga csokoládé, kakaó, vanília (Madagaszkárról) ízesítő növényi anyagok. Na és itt a ráadás a kókusz és az ananász!
Érlelés: Keveréssel és rázással történik.
Illat: A Bailey's Colada Lim.Ed. 0,7 17%: Itt ez az ital annyiban más az eredetihez képest, hogy kiérződik az ananász és a kókusz nemes illata. Egyébként ez az ital egy tejszínes emulziós likőr whiskyvel keverve. Az illata valóban whiskys-tejszínes, édeskés, bódítóan csokis, kakaós, napolyis, mogyorós, mandulás, és egy kissé még diós is talán. Kávés, csokoládés, karamellás aromák is előkerülnek. Az egyik kiemelkedő illata a vaníliáé. A whisky alap miatt a malátás, gabonás jegyek is szerepelnek az illatok között. A végén még lehet érezni egy icipici fahéjat és kakaót is.
Íz: A Bailey's Colada Lim.Ed. 0,7 17%: Már régen ismerjük az alap italt a plusz itt a kókusz és az ananász íze. Ez a világhírű krémlikőr volt az első tartósan az üvegben megmaradó homogén emulziós likőr. Krémes, lágy, édes. A whisky malátás, árpás jellege határozottan kiérezhető. Vanília, belga finomított csokoládé, kakaó, karamell, pörkölt mogyoró és mandula, pörkölt kávé aromáival folytatódik az íz-rétegek felismerése a kortyokból. Komoly szerepet kapott benne a tejszín bársonyossága és finomsága, ami viszont a kétszeres zsírtartalmának köszönhető. Összetett, kiemelkedően finom és lágyan krémes, "öröm-likőrről" van itt is szó.
Lecsengés: Kellemes, édes, tejszínes, ananászos, kókuszos, csokis.
Szín: Közepesen barnás krém színű.
Koktélokhoz: Ajánlott, remek ízeket ad hozzá és szolgál alap ital alkotóként is a koktélokban. Rengeteg receptje van,- sőt még a cukrászat is felhasználja.
Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 18-21 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg ! Lehet hűtve is, sőt jéggel is kiemelkedően finom.
Még az Úriemberek is kedvelik ezt a folyékony élvezetet.....Eggs!
Vélemények
Én is értékelek »