Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Békési 18é Irish Cask Finish whisky 0,7 43%

bekesi-18e-irish-cask.jpg
bekesi-18e-irish-cask.jpg
Cikkszám: Ig-001370
Felvéve: 2022-03-17
Módosítva: 2022-03-22
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 23 300 Ft / 1 l
Ár: 16 310 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 16310 Ft 16310

Termékismertető

Békési 18é Irish Cask Finish whisky 0,7 43%

Származás: Magyarország
Gyártó: Békési Pálinkafőzde
Alapanyag: Gabona

Érlelés: 12 évig tölgyfahordóban, majd + 6 évig ír, használt whiskey-s hordóban, azaz összesen 18 évig.

Illat: A Békési 18é Irish Cask Finish whisky 0,7 43%: Aromái nagyon selymesek,- talán ez az első megállapításunk. A gőzeiben természetesen az alap jegyek ott vannak, úgy mint: igencsak malátás, gabonás, fűszeres, szárított szénás, tósztkenyeres, kekszes, vaníliás, a hordós érlelés is érezhető, fahéjas, csokis, karamellás, pörkölt olajosmagvas (mogyoró, kesudió, mandula, pisztácia, ). Szárított gyümölcsös, virágos, aszalt gyümölcsös, kandírozott narancshéjas, sült ananászos, leyimult, selmes, dús, bársonyos. 

Íz: A Békési 18é Irish Cask Finish whisky 0,7 43%: A kiváncsiságunk csak növekedett a megillatozása során. Igencsak nagyon kellemes ital megízlelésbe fogtunk bele, - malátás, édeskés, zamatos, gabonás, hordós, vaníliás, mangós, golden almás, tósztkenyeres, fűszeres, mandulás, pisztáciás, diós, kekszes, csoki nápolyis, kakaós, lekváros, kandírozott narancshéjas, citrusos, sült banános, lágy, édeskés-száraz, összetett, komplex, simogató és nagyon jó a húzása. Le a kalappal az alkotó előtt! 

Lecsengés: Igen hosszú, nagyon sok ízzel a végén tűnik el.

Szín: Világos-közepesen sötét borostyán

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt, aztán mehet hűtve vagy jéggel, persze stílusosan egy szép kristály whiskys pohárban.

Legyünk még büszkébbek erre a 18 éves jó Magyar termékre! EGGS!

 

Érdekesség:

Egy kis történeti áttekintés:

A hazai (MAGYAR!) gyártású whiskyk egyik úttörője, a Békési Single Malt a hagyományos skót whisky készítés tradícióit követi.

Itt is egyfajta árpamalátát használnak, és gondosan válogatott és előkészített tölgyfa hordókban érlelve 18 év alatt nyeri el végső minőségét.

Békési Zoltán, az ötlet gazdája, méltán lehet büszke a végeredményre, az itt készült single maltot a fogyasztók is imádják, így beszerzett még egy sor különleges hordót, hogy pár év múlva újabb whisky örvendeztesse meg a hazai készítésű whisky barátait.

A helyben készült és égetett hordókban érlelt whisky íze kismértékben eltérhet a különböző hordók esetén, így ez a whisky single barrel kiadással, sorszámozva készül, a palackokon beazonosítható, mely hordóból került a palackba a nedű.

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!