Lagavulin 10é Single Malt whisky 0,7 43% pDD
Termékismertető
Lagavulin 10é Single Malt whisky 0,7 43% pDD
Származás: Skócia, Islay
Gyártó: LAGAVULIN Palackozó
Alapanyag: Árpa
Érlelés: 10 éven át, tölgyfa hordóban.
Illat: A Lagavulin 10é Single Malt whisky 0,7 43% pDD: Nagyon érezhető a hűvös kipárolgásaiban a 10 éves hosszú érlelődés a hordó és a pince sötétjében. Száraz-édeskés-tölgyfás-füstös-sós érzetet produkál már a legelső pillanatban is. Itt is jellemző, erre a márkacsalád tagra is az égetett tőzeges, krémes, sűrű, dús, mélyen tölgyfa hordós, dongás zamatok, csokis, fűszeres, kandírozott barackos, szilvás, keleties fűszeresség. Gyümölcsös, pörkölt kókuszos, enyhén vaníliás, pörkölt mogyorós, mandulás, kakaós.
Íz: A Lagavulin 10é Single Malt whisky 0,7 43% pDD: Kiváló whisky, na az már biztos! Az első benyomás az egyensúly! Száraz-sós-kesernyés-édes-füstös-dongás,- és már nagyon is jól indul a kóstolás! Benne van még a pörkölt malátás, tósztos, gabonás, bársonyos, krémes, selymes, ódon-hordós, enyhén vaníliás, fűszeres, aszalt gyümölcsös, komplex, érett, nagyon összetett ízhatás.
Lecsengés: Kifejezetten hosszú, gyümölcsös, érett fahordós, sós-édeskés-száraz, malátás, fűszeres.
Szín: Sötét sárgás, barnás
Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.
Na ez a whisky jó lesz a ma esti Partyra vagy másra....... (is)! EGGS!
Vélemények
Én is értékelek »