Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Jim Beam Devil's 0,7 45%

jim-beam-devils.jpg
jim-beam-devils.jpg
Cikkszám: Ig-00097
Felvéve: 2022-03-17
Módosítva: 2023-12-29
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 18 457 Ft / 1 l
Ár: 12 920 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 12920 Ft 12920

Termékismertető

Jim Beam Devil's  0,7 45%

 
Származás: USA, Kentucky
Gyártó: Jim Beam Whisky Distillery
Alalapanyag: Min 51 % kukorica, árpa, rozs
Érlelés: Fahordóban, minimum 4 évig

Érdekesség:

A whiskey hordós érlelése közben minden évben elpárolog néhány százaléknyi alkohol. Ezt a részt hívják az angyalok jussának (angel’s share).

Ennek analógiájára – félig viccesen – a Jim Beamnél el kezdték használni a devil’s cut (az "ördög zsákmánya") kifejezést, amely a hordó kiürítése után a hordó fájában visszamaradó whiskeyt jelöli.

A Jim Beam kifejlesztett egy egészen új eljárást, amelynek segítségével sikerül kinyerni a hordó fája által felszívott italmennyiséget. Az eddig elveszettnek hitt részt ezután tovább érlelik, amíg kifejlődnek benne a klasszikus bourbon jegyek, majd 6 éves whiskeyvel keverve 45%-on palackozzák.

Az eredmény egy robosztus, prémium bourbon, egészen mély színnel, ízzel és karakterrel.

Illat: A Jim Beam Devil's  0,7 45%: Az illata mondhatni fenséges, erős, de ajánlatos kicsit részletesebben is utána járni. Kitöltve a kóstoló pohárba megcsap bennünket a kukorica édes, klassz illata. A kellemes alkohol mellett a fahordó fadongás, pörkölt, mogyorós, vaníliás aromája igen élvezetes. Van benne egy kis karamell, mandula, citrusok, cédrus kipárolgás is. Sűrű, vastag, ízes párái megadják az alaphangot és a kóstolás irányába tolják el a fantáziánkat. Szépen megalkotott, jól megérlelt whisky, amelynek a zamatai nem hagynak kétséget a hozzáértés felől.

Íz: A Jim Beam Devil's  0,7 45%: Az erőteljesebb ízeiről csak jókat, a legjobbakat lehet elmondani. Kezdjük az elején, a kóstolás kortyolásos szakaszánál, az első benyomásokkal. Mindenek előtt észleljük az édeskés, kukoricás, kellemes aromákat. Aztán a 4 éves érlelés eredményeképpen a tölgyfahordó semmihez sem hasonlítható zamata tűnik fel. Követi a vanília, a citrusok, a mandula és mogyoró megpörkölt változata, a kesudó, dió. A végén egy kis édeskömény, fahéj és kardamon is segíti a teljesség érzetének a kialakulását a kóstoló ajkaknak. Nagyon komoly élvezeti értékkel bíró whiskyről beszélhetünk, pohárba való,- ha egyszerűek akarunk lenni.

Lecsengés: Nem túl sokáig, de jól tartja az utóízeket.

Szín: Sötét aranysárga narancsos beütéssel.

Így kóstold meg a poharadban: Végy egy szép whiskys poharat - ha lehet, akkor kristályt - és szobahúmérsékleten (18-21 fok) kezd el apró kortyokban, vagy hűtsd le, esetleg próbáld ki jéggel is. Koktélokban kifejezetten remek alap és kiegészítő ízeket visz bele a kevert italokba.

Kedves egészségedre, és ne feledkezz meg a haverokról sem, játszatok otthon egy jó pókert, persze csak pontokra! Eggs!

Érdekesség 2: 1795.-ben, több mint 200 éve kezdte el Jacob Beam úr a whisky gyártást és szeretett unokájáról, James"Jim" Beamről nevezte el a márkát, és lett a mai Jim Beam. Ami nagyszerű, az az, hogy ennyi ideje változatlan formában gyártják ezt a szép bourbon whhiskyt. Az egyik legkedveltebb amerikai whisky.VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!