Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Sake Hakkaisan Snow Aged 3é 0,72 17% pDD

sake-hakkaisan-snow-aged-3-e.jpg
sake-hakkaisan-snow-aged-3-e.jpg
Cikkszám: IC-00093
Felvéve: 2021-11-26
Módosítva: 2022-11-29
Egység: 0.72 lBruttó egységár: 41 583 Ft / 1 l
Ár: 29 940 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 29940 Ft 29940

Termékismertető

Sake Hakkaisan Snow Aged 3é 0,72 17% pDD


Származás: Japán
Gyártó: Hakkaisan Brewing Company, alapítva 1922.
Alapanyag: Rizs+forrásvíz+ kodzsi penészgomba


Érlelési idő: Figyelem, a sake-t nem párolják a cefrézés után, hanem hordóban (itt3 évig) erjeszik, - ezért is szokták rizs bornak hívni. (további érdekességeket Lsd. alul!)

Ezt a sake-t a rizs magvainak a közepéből gyártják. A lekoptatott rész jellemzően 15-70 %-ban marad meg. A legrosszabb minőségű sake a 70, a legjobb a 25 %-osból készül.

Illat: A Sake Hakkaisan Snow Aged 3é 0,72 17% pDD megillatozása 5-50 fok közötti hőmérsékleten szükségszerű, tetszés szerint. Ez a sake a legnagyobb mennyiségben értékesített sake, nyilván a közkedvelt és elismert minősége miatt. A koptatás mértéke a rizs szemeken 50 %. A megillatozása során érezhető a finom édes-száraz hagyományos sake íz, benne a kicsit tósztos, kelt tésztás, lisztes, fűszeres alap zamatokkal. Igazán jól lekerekített selymes párái vannak. Kissé barackos, szilvás, némi korianderrel az utó illatokban. 

Íz: A Sake Hakkaisan Snow Aged 3é 0,72 17% pDD megkóstolásakor a jól begyakorolt változó hőmérsékletet mindenképpen alkalmazzuk. Ez az ital finoman megérlelt, lekerekített, tiszta és ropogós ízekkel rendelkezik. Fontos kiemelni, hogy élesztős, lisztes, kelt tésztás és főtt kukoricás kevert, komplex, fel-felsejlő zamatai nagyon nagy egynsúlyt mutatnak. Kiválóan szépen megalkotott, bársonyos ital. Fűszeres, gyümölcsös.

Lecsengés: Igen hosszú, fűszeres, a végén gyümölcsös. 

Szín: Kristálytiszta.

Így kóstold meg: Önmagában 5-50 fokon is finom, (hűtve, jéggel egy másik arcát mutatja, ott sok íz rejtve marad, majd feltárul)

Válogass nálunk a sake-k közül, remek és különleges ajándék lehet ez az ital! Eggs!


Érdekesség a sake-ról:

A sake egy tradicionális Japán ital, amely a hódolói szerint a koleszterint csökkenti. Akár 50 fokra felmelegítve is fogyasztják. Speciális rizs fajtákat nemesítettek ki az ital alapanyagaként, és minden esetben hegyi kristályvizet használnak (vagy forrásvizet).

A nyugati civilizációban rizs bornak hívják, valójában az előállítási eljárása közelebb áll a sör megalkotásához. A különbség, hogy a sörnél a keményítőből lesz az első fázisban a cukor, majd a cukorból az alkohol. A sake esetében ez nem két fázis, hanem egyszerre, párhuzamosan történik.

A bor - sör -sake közötti különbség továbbá az alkoholtartalomban is van: a bor 9-16, a sör 3-9, a sake 18-20 %.

A rizst hántolják és a korpa eltávolítása után kezdődhet a sake előállítása.

Érdekesség a Sake Hakkaisan Snow Aged 3é 0,72 17% pDD-ről az importőr (Intercooperation) tollából:

"Ezt a Junmai Daiginjo Genshu szakét az ugyanabban a szigetelt helyiségben tárolt hatalmas mennyiségű hó érlelte és hűtötte le. Az italok alacsony hőmérsékleten történő tárolásának ezt a módját, a természet adta bőséges hó felhasználásával, évszázadok óta hagyományosan alkalmazzák a havas Uonuma régióban, Japánban. Egyedül a hó hidegétől a hőmérsékletet természetesen stabilan 3-4 Celsius-fokon tartják, áram nélkül. Három év után a szaké kerek és nagyon sima lesz.

A Hakkaisan Yukimuro egy olyan terem, ahol a téli havat tárolják (1000 m3)és természetes hűtőszekrényként használják az élelmiszerek frissen tartására nyáron(4°C egész éven át). Ősidők óta az emberek havat használtak dolgok tárolására és ez megjelenik a „Nihon Shokiban”, Japán legrégebbi írásában, a Nara-korszakból (710-794). A Yukimurót általában két egymás melletti szobára osztják; az egyik oldalon felhalmozódott hó, közvetlenül mellette pedig sakétartályok és élelmiszerek. A Yukimuroban nem használnak áramot. Egyedül a hóból kiáramló természetes hideg levegő okozza a hűtést. Ez egy környezetbarát élelmiszertároló rendszer, amelyet a hóvidéki élet ősidők óta tartó bölcsességén keresztül fejlesztettek ki.

A Yukimuro előnyei

A szaké kényes, és a legkisebb rezgés vagy a környezet változása is romlást válthat ki. A Yukimuro megbízható körülményei tökéletes stabilitást biztosítanak, ugyanakkor magas környezeti nedvesség mellett és fényhatás nélkül."


VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!