Termékeink

Sake Ozeki Karatamba Honjozo 0,72 15,4%

sake-ozeki-karatamba.jpg
Cikkszám: IC-00058
7 820 Ft

termekismerteto

Sake Ozeki Karatamba Honjozo 0,72 15,4%


Származás: Japán
Gyártó : Ozeki Corporation
Alapanyag: Rizs+forrásvíz+ kodzsi penészgomba


Érlelési idő: Figyelem, a sake-t nem párolják a cefrézés után, hanem hordóban erjeszik, - ezért is szokták rizs bornak hívni. (további érdekességeket Lsd. alul!)

Ezt a sake-t a rizs magvainak a hántolása után a közepéből gyártják, ami kb. 60 %-a az egész szemnek.

Illat: A Sake Ozeki Karatamba Honjozo 0,72 15,4% megillatozása bizony egy érdekfeszítő élmény egy európainak. Legelőször fel kell melegíteni az italt tetszés szerint 5-50 fokra, és utána foghatunk neki az elemzésnek. Ez a sake egy zamatosabb változat, tele van édeskés rizs, rizsliszt, földes aromákkal, nehéz fűszerek illataival. Édeskés de száraz, icipicit nyárfás, korianderes, kelt tésztás. 

Íz: A Sake Ozeki Karatamba Honjozo 0,72 15,4% megkóstolása emberes feladat, de egyben élvezetes is egy ilyen távoli kultúra évszázados hagyományait "számba" venni. Ez a sake fűszeres, kissé fahéjas, kardamonos, korianderes, kissé karamellás és juhar szirupos íz-emlékeket idéz fel. Selymes, jó italú, kellemesen frissítő hatású. Kissé nyers nyárfás, cédrus fás zamatok is felsejlenek a végén. Az elmaradhatatlan éppen kelő kenyér nyers jegyei is kifejezettek.

Lecsengés: Közepesen hosszú, a végén az enyhén édeskés-száraz, rizs lisztes jegyekkel. 

Szín: Kristálytiszta.

Így kóstold meg: Önmagában 5-50 fokon is finom, (hűtve, jéggel egy másik arcát mutatja, ott sok íz rejtve marad, majd feltárul)

Bulira csak úgy indulj el, ha viszel ajándékba ebből a szép sake-ből! Eggs!


Érdekesség a sake-ról:

A sake egy tradicionális Japán ital, amely a hódolói szerint a koleszterint csökkenti. Akár 50 fokra felmelegítve is fogyasztják. Speciális rizs fajtákat nemesítettek ki az ital alapanyagaként, és minden esetben hegyi kristályvizet használnak (vagy forrásvizet).

A nyugati civilizációban rizs bornak hívják, valójában az előállítási eljárása közelebb áll a sör megalkotásához. A különbség, hogy a sörnél a keményítőből lesz az első fázisban a cukor, majd a cukorból az alkohol. A sake esetében ez nem két fázis, hanem egyszerre, párhuzamosan történik.

A bor - sör -sake közötti különbség továbbá az alkoholtartalomban is van: a bor 9-16, a sör 3-9, a sake 18-20 %.

A rizst hántolják és a korpa eltávolítása után kezdődhet a sake előállítása.


Facebook

Legfrisebb híreink

Főiskolásoknak – Egyetemistáknak

 A főiskolásoknak – egyetemistáknak (csak a 18 évet betöltötteknek ) saját diákigazolvány felmutatása esetén a nem akciós termékekből 4 % kedvezményt adunk italboltunkban.

  • Nemzeti Dohánybolt Régi trafikosként várjuk kedves vásárlóinkat a legszélesebb termékválasztékkal!
  • ARMAND DE BRIGNAC GOLDMagyarországi premier! Üzletünkben kapható a világ No. 1. Pezsgője az ARMAND DE BRIGNAC GOLD! armanddebrignac.com Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Koktélok