Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Sake Hokkan Daiginjo Honjirushi Sakura 0,72 15,8%

sake-hokkan-daig.-honjirushi-sakura.jpg
sake-hokkan-daig.-honjirushi-sakura.jpg
Cikkszám: IC-00056
Felvéve: 2018-01-26
Módosítva: 2022-10-14
Egység: 0.72 lBruttó egységár: 14 806 Ft / 1 l
Ár: 10 660 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 10660 Ft 10660

Termékismertető

Sake Hokkan Daiginjo Honjirushi Sakura 0,72 15,8%


Származás: Japán
Gyártó: Hokkan Sake Brewing Company.
Alapanyag: Rizs+forrásvíz+ kodzsi penészgomba


Érlelési idő: Figyelem, a sake-t nem párolják a cefrézés után, hanem hordóban erjeszik, - ezért is szokták rizs bornak hívni. (további érdekességeket Lsd. alul!)

Ezt a sake-t a rizs magvainak a közepéből gyártják. A lekoptatott rész jellemzően 15-70 %-ban marad meg. A legrosszabb minőségű sake a 70, a legjobb a 25 %-osból készül.

Illat: A Sake Hokkan Daiginjo Honjirushi Sakura 0,72 15,8% is egy elismert márka. Az illatainak a megismerése előtt 5-50 fok közötti hőmérsékletre kell melegíteni, ez szükségszerű, bár a fogyasztása tetszés szerinti. Ez az ital az egyik legelismertebb márka a sok közül. A koptatás mértéke a rizs szemeken ennél az italnál már 50 %, ami jelzi a közepes minőséget. Az illatainak a kipróbálásakor érezhető az ánizsos, gyömbéres, citromfüves zamat. Majd a finom, édes-száraz sake íz. Rizslisztes, éppen sülő kalács és kenyér, főtt tészta aromák terjengenek. 

Íz: A Sake Hokkan Daiginjo Honjirushi Sakura 0,72 15,8% megkóstolásakor elengedhetetlen a  változó hőmérséklet, azaz 5-50 fok között több fokoztaban kell próbálkozni. Ez a márka és ital finoman megalkotott és összeérlelt, lekerekített, selymes, bársonyos. Frissítőleg hatnak az ízei.

Ki kell hangsúlyozni, hogy érezni egy kis főtt tészta, sülő lángos érdekes zamat keverékét. Fűszeressége erőteljesebb mint az átlag. 

Lecsengés: Igen hosszú, fűszeres, a végén kelő tésztás. rizslisztes.

Szín: Kristálytiszta.

Így kóstold meg: Önmagában 5-50 fokon is finom, (hűtve, jéggel egy másik arcát mutatja, ott sok íz rejtve marad, majd feltárul)

Bulizz ma este random haverokkal és kápráztasd el a Kelet eme gyöngyszemével őket! Eggs!


Érdekesség a sake-ról:

A sake egy tradicionális Japán ital, amely a hódolói szerint a koleszterint csökkenti. Akár 50 fokra felmelegítve is fogyasztják. Speciális rizs fajtákat nemesítettek ki az ital alapanyagaként, és minden esetben hegyi kristályvizet használnak (vagy forrásvizet).

A nyugati civilizációban rizs bornak hívják, valójában az előállítási eljárása közelebb áll a sör megalkotásához. A különbség, hogy a sörnél a keményítőből lesz az első fázisban a cukor, majd a cukorból az alkohol. A sake esetében ez nem két fázis, hanem egyszerre, párhuzamosan történik.

A bor - sör -sake közötti különbség továbbá az alkoholtartalomban is van: a bor 9-16, a sör 3-9, a sake 18-20 %.

A rizst hántolják és a korpa eltávolítása után kezdődhet a sake előállítása.


VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!