Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Jura 12é Single Malt Scotch whisky 0,7 40% pDD

jura-12-e-40-pdd.jpg
jura-12-e-40-pdd.jpg
Cikkszám: Hn-00083
Felvéve: 2019-12-20
Módosítva: 2021-12-21
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 30 443 Ft / 1 l
Ár: 21 310 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 21310 Ft 21310
Jura Whisky Distillery

Termékismertető

Jura 12é Single Malt Scotch whisky 0,7 40% pDD

Származás: Skócia
Gyártó: Jura Whisky Distillery
Alapanyag: Árpa

Érlelés: 12 éven át tölgyfahordóban, a végén régi sherrys hordóban. Az italba a Talisker - Skye sziget egyetlen lepárlójának nedűje - is bele van keverve.

Jim Murray szakírót teljesen elbűvölte ez a malt és így ír róla Whisky Bibliájában:

Szupersztár whisky, amiért valóban érdemes élni! Tankönyvbe illő keverék, amelyet muszáj megkóstolnia minden Islay-rajongónak, de úgy általában véve mindenkinek! Az ízlelőbimbóidat megrohamozza, de ugyanakkor meg is cirógatja ez az ital. Egyike a leghatalmasabb, mégis pompásan kiegyensúlyozott whiskyknek a világon."

Illat: Az Jura 12é Single Malt Scotch whisky 0,7 40% pDD illat felhőjében jól ki lehet azonnal érezni a sherrys hordó hatását, mert gyümölcsös, kicsit kandírozott szilvás, narancshéjas, sherrys a benyomásunk. Az összes többi érzet az orrban megegyezik a 10 évesével, de egy kicsit mélyebb. Tehát malátás, tőzeges, mandulás, gyümölcsös, szárított virágos. Ez egy igencsak remek kipárolgásokkal megáldott ital. A 10 éves, hordóban, annak sötét nyugalmában történő érlelési szakasz selymes, simogató, bársonyos zamatokat hozott a felszínre már a gőzeiben is. Némi citrus, kesudió és dió, pörkölt kávé enyhe zamata figyelhető meg benne. Fűszeressége és füstössége enyhe, kicsit édeskés az illata, amelyet rétegekben jól ki lehet elemezni. 

Íz: Az Jura 12é Single Malt Scotch whisky 0,7 40% pDD első kortyai csuda jó élményt nyújtanak, megéri a tapasztalat megszerzése. Sherrys, fokozottan gyümölcsös, lekváros, kandírozott narancshéjas, és persze minden megvan benne, ami a 10 évesben is, de kicsit szárazabb:nagyon enyhén édeskés, malátás, tőzeges és kicsit füstös jellegű. Aztán lassan, rétegekben, szépen eloszlatva előkerülnek a tölgyfahordó, a szárított gyümölcsös és gyógynövényes, fűszeres, mandulás, mogyorós, egyéb aroma rétegek. Selymes, bársonyos, itatja magát ez a nedű. Kellemes érzésünk van a felső ajkakon és az ízlelő bimbókban úgyszintén. Olajos, dúsan ízes, sűrű a rétegek tekintetében. Némi mazsola, méz, szegfűszeg, kardamon is elő-elő tűnik.  

Lecsengés: Igen hosszú, kissé füstös, malátás, lekváros-sherrys, fűszeres, a hordó donga is dominál.

Szín: Aranysárga - barnás

Így kóstold meg: Előszrö 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.

Rendezz a családodnak egy szép beszélgetős estét, és persze koccintsatok! EGGS!

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!