Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Dalmore Port Wood Reserve Scotch whisky 0,7 46,5% pDD

dalmore-port-wood-reserve.jpg
dalmore-port-wood-reserve.jpg
Cikkszám: Hn-00070
Felvéve: 2018-07-20
Módosítva: 2024-02-02
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 66 057 Ft / 1 l
Ár: 46 240 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 46240 Ft 46240

Termékismertető

Dalmore Port Wood Reserve Scotch whisky 0,7 46,5% pDD

Származás: Skócia, Speyside
Gyártó: Dalmore Whisky Distillery
Alapanyag: Árpa.

Érlelés: Minimum 12 éven át, bourbon és majd később tawny-s portói hordóban. 

Érdekesség: A Mackenzie klán uralta vidék ez a whisky "bölcső" 1263.-tól. Az üvegeken lévő szarvasagancs a klánnak a királytól kapott jelképe és zászló képe. Ez az un. Royal Stag - Király szarvasbika.  

Illat: A Dalmore Port Wood Reserve Scotch whisky 0,7 46,5% pDD kipárolgásaiban megérezhető a portói hordó erőteljes módosító hatása. A kóstoló pohárba történő kitöltése után egy kiemelkedően finom párafelhőbe burkolja a kiváncsi orrot. Édeskés-kicsit kesernyés-száraz-füstös-ódon boros. A gyümölcsök zamatai nagyon intenzívek, mélyek. Lekváros, narancsos, tölgyfás, cseresznyés, kicsit szilvás, kompótos, mazsolás. Érezhető benne a pörkölt maláta és a pörkölt gabona, a kettős hordós érlelés aromákban jelentkező komplexitása. Vanília, fahéj, kakaó és kevéske szegfűszeg is van benne. Selymes, lágy, bársonyos, összetett, komplex kiárolgása van.  

Íz: A Dalmore Port Wood Reserve Scotch whisky 0,7 46,5% pDD illataiban felfedezett kiváló aromák után az első kortyai nagy íz élményt nyújtanak az érdeklődőnek. Édeskés, füstös kissé, kesernyés, picit csípős, száraz, pörkölt malátás, pörkölt hordódongás. A kétféle hordós érlelés csodás érlelő nyugalma egyértelmű. Benne vannak a narancs, cseresznye, szilva és egy kis áfonya, dió, mogyoró, mandula, narancshéj, narancslekvár zamatai. Fahéj, csokoládé, kakaó, karamell, valamint a vanília és a citrusosság aznosítható be a rétegek között. Nagyon szépen megalkotott, jó húzású whiskyről van szó, méltó tagja a márka családnak.

Lecsengés: Hosszú, édeskés, narancsos, fűszeres, pörkölt fás, malátás, csokis.

Szín: Sötét sárgás, barnás-pirosas kissé.

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.

Lepd meg Magadat egy ilyen palackkal, majd a Barátaidat, most, szombat este! Eggs!

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!