Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Calvados Boulard V.S.O.P. 0,7 40%

calvados-boulard-vsop.jpg
calvados-boulard-vsop.jpg
Cikkszám: Hn-00039
Felvéve: 2017-11-06
Módosítva: 2023-11-09
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 28 714 Ft / 1 l
Ár: 20 100 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 20100 Ft 20100

Termékismertető

Calvados Boulard V.S.O.P. 0,7 40%Származás: Franciaország, Normandia, Calvados
Lepárló: Calvados Boulard Distillery
Alapanyag: Almabor
Érlelési idő: minimum 4 év, blended
Érlelési kategória: fahordóban
Hordó típusa: tölgyfahordóban

Érdekesség: Immár az 5. generáció irányítja ezt a változatlanul családi tulajdonban lévő patinás céget. Mind az öt vezető rajtahagyta a szakmai és személyes bélyegét a termékek minőségének a javításán. Ezt az italt  természetesen csak és kizárólag a francia állam által elismert termőterületekről betakarított almából készítették. A régió pontos neve: Pays d' Auge
 
Illat: A Calvados Boulard V.S.O.P. illata az alapanyagaira jó értelemben visszaüt. Miért ? Mert remek és eredetvédett területekről származó alma gyümölcsök aromája már a kipárolgásokban is megmutatja, hogy mit is tud ez a calvados a szó élvezeti értelmében. Édeskés, nagyon-nagyon kissé savanykás, hordódongás, vaníliás, fűszeres aromák törnek elő belőle. Ez az ital a 4 éves érlelés után már is bársonyos és selymes, az orrot nem irritáló, de kellő élvezetet nyújtó módon érinti meg.  

Íz: A Calvados Boulard V.S.O.P. ízei fantasztikusak, mondhatjuk, hogy szinte az etalon kategóriába sorolandók. Az alma finom édessége, a minimális fanyarsága, az érlelés jótékony és fadongás, pörkölt íz és aroma hatásai kiemelkedőek. Zamatait csak dicsérni lehet a vaníliássága, a pörkölt mogyoró és a mandula jellege miatt. Szépen lekerekített, selymessé varázsolt, remek italról beszélhetünk.   

Lecsengés: Lassan, közepesen adja le az alma-aromás ízeket és az illatokat.

Szín: Közepesen sötét arany.

Így kóstold meg: Magában, tisztán, 18-20 fokon, esetleg hűtve vagy jégre töltve. Azonban tiszteld meg egy szép kristálypohárral az italt!


Kedves egészségedre, legyen egy élvezetes, jó napod!


VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!