Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

McConnell's 5é Sherry Cask Finish Irish whisky 0,7 46%

mcconnells-5-e-sherry-cask.jpg
mcconnells-5-e-sherry-cask.jpg
Cikkszám: Ch-00011
Felvéve: 2024-06-21
Módosítva: 2024-07-02
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 25 071 Ft / 1 l
Ár: 17 550 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 17550 Ft 17550

Termékismertető

McConnell's 5é Sherry Cask Finish Irish whisky 0,7 46%

Származási hely: Észak-Írország
Lepárló: Belfast Distillery Co.
Ital típus: 3-szoros lepárlású whiskey
Érlelés módja: 5 év első töltésű Bourbon fahordóban, majd a befejezés Oloroso sherrys hordóban. Alapanyaga árpa és grain

Érdekesség: 1776.-ban alapították a gyárat!
 
Illat: A McConnell's 5é Sherry Cask Finish Irish whisky 0,7 46%. Mindenképpen a normál változathoz képest megjelenik a sherrys pára, s után a már megszokottak: Csodás kipárolgásaiban azonnal felismerhető az ír készítési mód. Malátás, pörkölt malátás, nyilván nem füstös, bársonyos, selymes. Nem nagyon, de hordós, vaníliás, mogyorós, mandulás, icipicit fűszeres aszalt gyümölcsös mély zamatokkal. Letisztult, érett whiskeyről beszéhetünk. Páráiban benne van a citrus jelleg - kandírozott narancshéj, kicsi méz.   

Íz: A McConnell's 5é Sherry Cask Finish Irish whisky 0,7 46%. Nagyon jó az első korty! Viszont a sherry benne van! Hála Istennek a már megtapasztalt alap ízek megmaradtak: Száraz-édeskés, pörkölt malátás, gabonás, aszalt gyümölcsös, szárított virágos, mézes, akácos, vaníliás, mogyorós, mandulás, diós, pisztáciás, bársonyos, selymes, nagyon jó a húzása, komplex íz élményt nyújt. A citrusok: narancs, lime, grapefruit. 

Lecsengés: Közepesnél jóval hosszabb, a sherrys befejezés miatt ez az utóíz is érvényesül, s maradnak a hagyományos jegyek is,- száraz-édeskés, mogyorós, vaníliás, malátás, hordós.

Szín: Érett aranysárga.

Füstösség: Nincs.

Így kóstold meg a poharadban: 18-21 fokon kezdj, majd próbáld ki hűtve, aztán jéggel. Ha lehet, akkor kristály whiskey-s poharat használj!

Italra fel, na de a Családot se hagyd ki ma este! Eggs!

 

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!