Villányi Olaszrizling 0,75 Bock
Termékismertető
Villányi Olaszrizling 0,75 Bock
Származás: Magyarország, Villány
Gyártó: Bock Pincészet
Alapanyag: szőlő, bor, Olaszrizling
Érlelés: Reduktív módon, fémkádakban készül.
Illat: A Villányi Olaszrizling 0,75 Bock: A fehérbornak a kóstoló kiöntése után az illataiban igencsak jól lehet tájékozódni és sokmindenre lehet következtetni. Első maga a gyümölcsösség. Ez itt magas fokon jelen van, szőlős, friss, száraz, finom savak vannak benne, némi kicsi maradék cukorral. Fehér almás, golden almás, egres aromás, körtés, grapefruitos, lime-os, mandarinos.
Íz: A Villányi Olaszrizling 0,75 Bock: A jó olaszrizling szőlőfajta elismert és nagyon nagy a pártoló közönsége. Szőlő friss gyümölcsös, kicsit fahéjas, citrusos, krémes, friss, élénkítő szép savakkal találkozunk kellő cukortartalom mellett. Van benne birs, körte, golden alma, egres, kicsi barack. Kiváló fröccsöket lehet belőle készíteni.
Lecsengés: Közepesnél hosszabb, friss zamatokkal, kellő gyümölcsösséggel.
Szín: Szép sárga, kicsit zöldes.
Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 7-12 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg.
Jó kis hétvégi, esetleg teraszos, tó parton véghezvitt fröccsözést! Eggs!
Borok osztályozása a cukortartalom szerint:
Száraz: Kisebb, mint 4 g/l. A bor cukortartalma kevesebb, mint 4 g/l vagy legfeljebb 2 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett, titrálható savtartalmat, de legfeljebb 9 g/l lehet.
Félszáraz: 4-12 g/l között. A bor cukortatalma 4-12 g/l között van vagy legfeljebb 4 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett titrálható savtartalom kétszeresét, de legfeljebb 18 g/l.
Félédes: 12-45 g/l között.
Édes: Több, mint 45 g/l.
Vélemények
Én is értékelek »