Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Mészáros Grandiózus Malbec 0,75 14,5%

meszaros-grandiozus-malbec.jpg
meszaros-grandiozus-malbec.jpg
Cikkszám: Bv-00044
Felvéve: 2021-09-21
Módosítva: 2023-06-14
Egység: 0.75 lBruttó egységár: 6 453 Ft / 1 l
Ár: 4 840 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 4840 Ft 4840

Termékismertető

Mészáros Grandiózus Malbec 0,75 14,5%


Származás: Magyarország, Szekszárdi Régió
Gyártó: Mészáros Birtok
Alapanyag: szőlő, bor, - Malbec (argentin fajta - lsd. a magyarázatot alul!)

Érlelés: tölgyfafahordóban.

Illat: A Mészáros Grandiózus Malbec 0,75 14,5%: Az illatai egy kicsit a jóértelemben vett túlérett kékszőlőre hasonlítanak. A savak és a tanninok, a maradék cukor fantasztikus harmóniája azonnal kitűnik a megillatozásakor. Lekváros, szilvalekváros, áfonyás, hordós, enyhén fűszeres - remek és élvezetes bor benyomását kelti a páráiban is.    

Íz: A Mészáros Grandiózus Malbec 0,75 14,5%: Kifejezetten nem tolakodó, nem túl savas, nem túl száraz hanem egy komplex, kedvező tannin mennyiséggel megáldott vöröbor, amely érettséget, teltséget, finom sav-cukor arányt mutat. Szőlős, áfonyás, kékszilvás, kakaós, csokis nagyon jó húzású itóka, amely simogatja az ízlelő bimbókat.  

Lecsengés: Közepesnél hosszabb, lekváros, érett szőlő gyümölcsös.

Szín: Mély vörös.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 12-18 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg!

Egy jó szekszárdi argentín fajta vörösbor éppen mára való! Eggs! 

A Mészáros Borház írta:

"Argentínai utazásunk alkalmával ismertük meg a fajtát, mely nagyon megtetszett nekünk. Utána olvastunk és rájöttünk, hogy itt Magyarországon is termeltek anno Malbec-et és úgy gondoltuk, hogy kipróbáljuk mi is itt Szekszárdon. 2007-ben telepítettük az első Malbec szőlőtőkéket, 2011-ben pedig szüreteltünk erről a területről kiváló minőségű szőlőt. Az érdekessége, hogy a Merlot mellé telepítettük, mert azt hittük akkor érik, amikor a Merlot is. Vasárnap kimentünk megnézni a szőlőket, akkor tapasztaltuk, hogy teljesen barna kocsánnyal gyönyörű fekete fürtökkel pompázik a tőkéken és a szőlőszemek szinte leváltak a kocsányról, ezért másnap, azaz hétfőn azonnal szüreteltük a termést.
Az a jó a Malbec-be, hogy azonnal túlérett jegyeket mutat, mégis az alkohol tartalom soha nem haladja meg a 14 térfogat százalékot. Annyira úttörők voltunk e fajta esetében a Magyarországi telepítéseket figyelembe véve, hogy a Szekszárdi Borvidéken és Magyarországon sem lehetett Malbec néven forgalomba hozni a borunkat, ezért Latino néven indultunk el a piacon óriási sikerként. Most hogy növeltük a Malbec területeinket, így már 2016-ban önállóan is kijöhet egy bor Malbec néven.
A fajtát mára elfogadták Magyarországon és a Szekszárdi borvidéken is, többek közt, a mi munkánknak köszönhetően, már önállóan telepíthető a fajta. A jelenleg már Grandiózus palackban található Malbec-et 2016.szeptember végén szüreteltük, majd 500 l-es hordókban érleltük. Érlelését és összeállítását tekintve 30 % új 500 l-es hordó, 10 % új amerikai 225 l-es barrique hordó, a többi 2-3 éves 500 l-es hordó."

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!