Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Mészáros Grandiózus Syrah 0,75

meszaros-grandiozus-syrah.jpg
meszaros-grandiozus-syrah.jpg
Cikkszám: Bv-00040
Felvéve: 2020-09-23
Módosítva: 2023-06-14
Egység: 0.75 lBruttó egységár: 6 453 Ft / 1 l
Ár: 4 840 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 4840 Ft 4840

Termékismertető

Mészáros Grandiózus Syrah 0,75


Származás: Magyarország, Szekszárdi Régió
Gyártó: Mészáros Birtok
Alapanyag: szőlő, bor, - Syrah

Érlelés: tölgyfafahordóban.

Illat: A Mészáros Grandiózus Syrah 0,75: A megillatozásakor azonnal tudjuk, hogy ez egy nagyon szép bor. A kiöntés után pár perccel csak úgy ontja ki magából a finomabbnál finomabb illatokat. Száraz savai nagyon vonzóak. Csodásan árad belőle a mély gyümölcsös jelleg. Sav-cukor arány már a páráiban is tökéletesnek sejlik fel. Fűszeres, finom ízekkel megáldott ital benyomását kelti. Zamataiban kiemelkedik a kékszőlő, áfonya, szilva illatai. 

Íz: A Mészáros Grandiózus Syrah 0,75 megkóstolása a már megismert illatok után bizony nagyon kellemes feladat! Savas, de nem rántja össze a nyelvet, tehát kiegyensúlyozott. Sok gyümölcsöt, kékszőlőt, áfonyát, kékszilvát, szedret is érezhetünk rétegekben a többedik korty után. Fűszeres, mazsolás, telt, mély, olajos, bársonyos, simogató. Kicsit csokis, kakaós. 

Lecsengés: Közepesnél hosszabb, kiemelten gyümölcsös.

Szín: Mély vörös.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 12-18 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg!

Egy jó szekszárdi vörösbor a mai napra pont a megfelelő itóka! Eggs! 

A Mészáros Borház írta:

"2 klón házasításából született meg, egyik egy osztrák fajta, mely nagyobb ovális szőlőszemekkel rendelkezik és lilásabb színű savasabb bort ad.

A másik területen francia klón található, ami apróbb szemű és igazi rubin színű bort ad. Sokkal lágyabb, tehát alacsonyabb savtartalmú.

Két bort külön készítettük, összekóstoltuk, majd arra jutottunk, hogy a kettő tökéletesen kiegészíti egymást és végül összeházasítottunk, így jött létre a Grandiózus Syrah, ami természetesen terméskorlátozással érik. 1,2 kg/tőketerheléssel dolgoztunk. A szüret időpontjával megvártuk a 2016-os év végét, azaz október közepén szüreteltünk.

15 hónapot töltött hordóban, 1/3 részt új francia 225 l-es barrique hordóban, 2/3 részt másod töltésű magyar 500 L-es tölgyfahordóban."

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!