Termékeink

Pannonhalmi St.Martinus Cuvée 0,75

pannonhalmi_stmartinus.jpg
Cikkszám: Br-00082
1 920 Ft

termekismerteto

Pannonhalmi St.Martinus Cuvée 0,75


Származás: Magyarország
Gyártó: Pannonhalmi Apátsági Pincészet Kft.
Alapanyag: szőlő, bor, ( Királyleányka, Tramini)


Érlelés: Acéltartályban érlelik.

Érdekesség a pincészet honlapjáról:

Az 1831. év tavaszán Szent Márton monostorába látogató Kazinczy Ferenc a már akkor is évszázadokra építkező hagyományos képet látta: a bencés monostor szőlőktől övezve békét és rendezettséget közvetít a “bölcsen és erővel munkálkodó kéz” nyomaként. A szabadság kínálta lehetőséggel élve múltat és jövőt egybe vetve akartunk bátran előre lépni, hittel ismét jövőt építeni, amikor sokak jóakaratával és segítségével új életre keltettük évezredes, kényszerből megszakadt bencés szőlő- és borkultúránkat. A szőlőtermelés és borászat a megújulás és megerősödés reménye, a Pannónia szőlőskertje c. kiállításunk pedig annak a tiszteletreméltó múltnak bemutatása, amelyhez méltók akarunk lenni.

Örömmel ajánlom kiállításunk katalógusát.

Várszegi Asztrik
főapát
Pannonhalma, 2004. július 11., Szent Benedek Ünnepén.

 

Illat: A Pannonhalmi St. Martinus Cuvée 0,75 illatairól annyit lehet elmondani, hogy a kétféle alapbor remekül, izgalmas aromákkal telítetten egészíti ki egymást. Az ital igen gyümölcsös, barackos, körtés és tele van különböző enyhén, finoman adagolt fűszerességgel. Citromfű, fahéj, kardamon és némi gyömbér kerül a kóstolást megillatozással kezdő orrba. Némi mazsola, golden alma, bodza és - furcsa módon - banán is határozottan jelen van.  

Íz: A Pannonhalmi St. Martinus Cuvée 0,75 egy nagyon jó választás a frissessége, üdesége és a finom gyümölcs-fűszer együttes zamat világ hatása miatt. Icipici zölddió, mangó és mazsola keveréke kerül elő. A kétféle szőlő gyümölcse, a kevéske maradék cukor és a finom savak megtették jótékony hatásukat, mert a bor selymes, finom italú. Jó fröccsök kerülnek ki belőle. Príma citrusos aromák és a vanília lehelet finom eloszlású mennyisége emeli az értékét. 

Lecsengés: Közepesen hosszú, banános, vaníliás, fűszeres, gyümölcsös.

Szín: Sárgás, kissé zöldes

Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 7-12 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg!

Vendégeld meg a család női és férfi tagjait, mert együtt lenni nagyon jó! Hát még együtt poharazni! Eggs! 

 

Facebook

Legfrisebb híreink

Főiskolásoknak – Egyetemistáknak

 A főiskolásoknak – egyetemistáknak (csak a 18 évet betöltötteknek ) saját diákigazolvány felmutatása esetén a nem akciós termékekből 4 % kedvezményt adunk italboltunkban.

  • Nemzeti Dohánybolt Régi trafikosként várjuk kedves vásárlóinkat a legszélesebb termékválasztékkal!
  • ARMAND DE BRIGNAC GOLDMagyarországi premier! Üzletünkben kapható a világ No. 1. Pezsgője az ARMAND DE BRIGNAC GOLD! armanddebrignac.com Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Koktélok