Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Pannonhalmi Hemina Vörös 0,75

pannonhalmi_hemina_voros54.jpg
pannonhalmi_hemina_voros54.jpg
Cikkszám: Br-00079
Felvéve: 2015-09-22
Módosítva: 2024-02-09
Egység: 0.75 lBruttó egységár: 6 573 Ft / 1 l
Ár: 4 930 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 4930 Ft 4930

Termékismertető

Pannonhalmi Hemina Vörös 0,75


Származás: Magyarország
Gyártó: Pannonhalmi Apátsági Pincészet Kft.
Alapanyag: szőlő, bor, (Merlot 75 %, Cabernet Franc 25 %)

 

Érlelés: Használt fahordóban, 8 hónapon át.

Érdekesség a pincészet honlapjáról:

Az 1831. év tavaszán Szent Márton monostorába látogató Kazinczy Ferenc a már akkor is évszázadokra építkező hagyományos képet látta: a bencés monostor szőlőktől övezve békét és rendezettséget közvetít a “bölcsen és erővel munkálkodó kéz” nyomaként. A szabadság kínálta lehetőséggel élve múltat és jövőt egybe vetve akartunk bátran előre lépni, hittel ismét jövőt építeni, amikor sokak jóakaratával és segítségével új életre keltettük évezredes, kényszerből megszakadt bencés szőlő- és borkultúránkat. A szőlőtermelés és borászat a megújulás és megerősödés reménye, a Pannónia szőlőskertje c. kiállításunk pedig annak a tiszteletreméltó múltnak bemutatása, amelyhez méltók akarunk lenni.

Örömmel ajánlom kiállításunk katalógusát.

Várszegi Asztrik
főapát
Pannonhalma, 2004. július 11., Szent Benedek Ünnepén.

 

Illat: A Pannonhalmi Hemina Vörös 0,75 megillatozása egy pannonhalmi örömünnep is lehet, mert egy nagyon szép borral van dolgunk, ami az első illat-pamacsok érzékelésekor azonnal kiderül.  Kipárolgásaiban a Merlot savai, tanninjai adják a finom selymességet, a Cabernet Franc a karakteres vázat. Tele van a kékszőlő hamisítatlan gyümölcsösségével, az erdei fekete szeder aromáival. Fekete ribizli és kékszilva is oda-oda settenkedik a megillatozás hevében az orrba. Kakaós, csokis, szegfűszeges zamat-részek is elő-elő kerülnek a párákból. 

Íz: A Pannonhalmi Hemina Vörös 0,75 egy olyan speciális vörös cuvée, amelynek az alapboraiból a Merlot a domináns, ez adja az összes savban a bársonyosságot, selymességet, míg a Cabernet Franc tanninjai pedig mindezt "megtámasztják" egy kis karakterességgel. Kékszőlős, szedres, cseresznyés zamatai nagyon jól összeértek, de nem mentek el az ódon, túlzottan sokáig érlelt irányba, hanem maradtak frissek, ropogósak. Némi fűszeresség, kellemes kakaósság is vegyült bele. Kiválóan megalkotott vörösbor. 

Lecsengés: Hosszú, gyümölcsös, szedres, fekete ribizlis, fűszeres.

Szín: Mélyvörös.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 12-18 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg!

Ünnepelj ezzel az itallal, szerveszz hatalamas hétvégi bulit! Eggs! 

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!