Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Pannonhalmi Rajnai Rizling 0,75

pannonhalmi_rajnai_rizling.jpg
pannonhalmi_rajnai_rizling.jpg
Cikkszám: Br-00075
Felvéve: 2015-03-06
Módosítva: 2023-06-07
Egység: 0.75 lBruttó egységár: 5 307 Ft / 1 l
Ár: 3 980 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 3980 Ft 3980

Termékismertető

Pannonhalmi Rajnai Rizling 0,75


Származás: Magyarország
Gyártó: Pannonhalmi Apátsági Pincészet Kft.
Alapanyag: szőlő, bor, ( Rajnai Rizling)


Érlelés: Acéltartályban érlelik.

Érdekesség a pincészet honlapjáról:

Az 1831. év tavaszán Szent Márton monostorába látogató Kazinczy Ferenc a már akkor is évszázadokra építkező hagyományos képet látta: a bencés monostor szőlőktől övezve békét és rendezettséget közvetít a “bölcsen és erővel munkálkodó kéz” nyomaként. A szabadság kínálta lehetőséggel élve múltat és jövőt egybe vetve akartunk bátran előre lépni, hittel ismét jövőt építeni, amikor sokak jóakaratával és segítségével új életre keltettük évezredes, kényszerből megszakadt bencés szőlő- és borkultúránkat. A szőlőtermelés és borászat a megújulás és megerősödés reménye, a Pannónia szőlőskertje c. kiállításunk pedig annak a tiszteletreméltó múltnak bemutatása, amelyhez méltók akarunk lenni.

Örömmel ajánlom kiállításunk katalógusát.

Várszegi Asztrik
főapát
Pannonhalma, 2004. július 11., Szent Benedek Ünnepén.

 

Illat: A Pannonhalmi Rajnai Rizling 0,75 megillatozása egyben egy kiváló lehetőség is ízes fehérborok felfedezésére. Ez az ital nektáros, zamatos, száraz, virágos, fehér szőlős, szőlővirágos, kissé mézes. Fehér húsú gyümölcsök, kevéske gyömbér és szegfűszeg zamata növeli a kiváncsiságunkat. Selymes, lágy, savai finoman oszlanak el. Golden alma, bodza és egres illatok nagyon komplexé teszik ezt az italt. 

Íz: A Pannonhalmi Rajnai Rizling 0,75 egy kiváló fehérbor. Nagyon szép a gyümölcsössége és a savai. A kategóriájában ez is egy nagyon szép pannonhalmi fehérbor. Ízeiben citrusok, vanília, menta, gyömbér is rétegeződik. Selymes, bársonyos, olajos, krémes. Mandula, mogyoró és kesudió nagyon enyhe zamatai is fel-feltűnnek. Igazi, jó fröccsöket lehet kreálni belőle. Kakaós és kakóvajas aromái egészen érdekesek.

Lecsengés: Jó hosszú, fűszeres, gyümölcsös.

Szín: Sárga.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 7-12 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg!

Dobd fel a ma esti bulidat egy remek palack ilyen borral, és keverj finom fröccsöket! Eggs! 

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!