Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Bernard cseh sör

BERNARD CSEH SÖR

Eredetileg a XVI. század óta működő humpoleci sörfőzde, a sörfőzés múltjáról rengeteg információ van.

Megélt dicsőséges korszakokat, de ezeknek az 1990-es évek elejére kellőképpen nyoma veszett, és nem sok jó várt a helyi sörgyárra.

1991-ben azonban csoda történt, pontosabban Stanislav Bernard, Josef Vávra és Rudolf Šmejkal személyében három csodatévő jelentkezett, és nyerte meg az ún. „kisprivatizáció” során az addig állami tulajdonban álló, évente alig 26 ezer hektoliter sört előállító és igen lepusztult állapotban lévő gyárat.

Bernard ekkoriban Opavában indított el egy hetilapot, Vávra az ostravai sörgyár helyettes sörmestere volt, míg Šmejkal az ő sógora. A humpoleci moziteremben lebonyolított licitálás során a 9,5 millió korona értékűre taksált gyárat a végén 45 millióért szerezték meg, ami nem kis vakmerőség volt a részükről.

A hivatalos nevén Bernard Családi Sörgyár 2000-ben egy saját, hatalmas maláta házat is vásárolt, amely csaknem 7000 tonna malátát állít elő, főként saját használatra, de részben más sörfőzdék számára.

A Bernard sör egyedisége a minőségi alapanyagokon túl a korszerű sörfőzési módszerben rejlik. Valamennyi sörük pasztőrözetlen, helyette mikrofilterezést alkalmaznak, amely jóval kevésbé csökkenti a sör minőségét, és sokkal egészségesebbé teszik a fogyasztását.

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!