Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Oremus Tokaji Késői Szüret 0,5

oremus_tokaji_kesoi_szuret_0,5.png
oremus_tokaji_kesoi_szuret_0,5.png
Cikkszám: Bb-00103
Felvéve: 2017-08-23
Módosítva: 2024-01-09
Egység: 0.5 lBruttó egységár: 18 280 Ft / 1 l
Ár: 9 140 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 9140 Ft 9140

Termékismertető

Oremus Tokaji Késői Szüret 0,5


Származás: Magyarország, Tokaji Régió
Gyártó: Tempos Vega Sicilia
Alapanyag: szőlő, bor, (Furmint, Hárslevelű, Zéta, Muskotály - cuvée)


Érlelés: Tölgyfahordóban.

Érdekesség:  "Kicsit szeretem dicsérni a hárslevelűt - meséli Bacsó András a birtok borásza - azért szeretem dicsérni, mert a vastagabb héj miatt a túlérett, töppedt szemekben gyönyörű hársfavirágos, teás, fűszeres karakterek jelennek meg a túlérésben." Ezért is épül erre a fajtára az Oremus késői szürete, amelyben a hárs ízeit és cukrát a zéta (vagy oremus) tüze, koncentráltsága és sava egészíti ki. Így alakul ki az a 8,8 grammos sav, 115 grammos cukor arány, amely minden évjáratban védjegye a bornak. Ezt fűszerezi a furmint és a tőkén betöppedt sárgamuskotály, ahol Bacsóék még egy trükköt is elkövetnek: a kocsányt gyűrűzik, azaz a háncsot körbevágják, hogy az utolsó hetekben a fürtök már ne vegyenek fel vizet. Így a napsugár és a szél, nem pedig a botritys töppeszti be a szemeket. A bor selymességét végül a Henye-dűlő kevés kövérszőlője fűszerezi - olyan helyről, ahol a Bodrog part párás levegője szép nemespenészt biztosít.

Illat: A Oremus Tokaji Késői Szüret 0,5 bor kipárolgása egy remek tanulmány a fenti érdekes szőlő, mint gyümölcs fázis - megérlelése szempontjából is. Édeskés, remek savakkal fűszerezve a jellemzője. Kiváló a gyümölcsössége. Citrusok, vanília, méz és a teás, fás jelleg sem maradhat el. Kissé fahéjas és némi citromfű érzékelhető benne. Golden alma és jonathán alma enyhe párája csak jót tesz neki. Valamennyi mogyoró és mandulás aroma is jelen van.

Íz: A Oremus Tokaji Késői Szüret 0,5 bor egy nagyon finom fehér bor. A cukor és a savak abszolúte rendben vannak, lágy, selymes, jó húzása van. Nagyon szépek a gyümölcsös aromák. Némi bodza és mazsola, a szőlő maga is jól kiérezhető. Fűszeres, gyógynövényes, kissé citrusos, citromfüves, kardamonosak a zamatok. Kiváló fröccsök jönek ki belőle. Ízeiben sok réteg van, ezért érdemes kisebb kortyokban hosszabban megismerkedni ezzel a szép borral.

Lecsengés: Édeskés, gyümölcsös.

Szín: Világos sárga.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 7-12 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg!

Kortyolgass, próbálgass, értelmezd a finom zamatokat és oszd meg a haverokkal amit tapasztaltál! Eggs!

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!