Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Zwack Unicum MINI 0,04 40%

zwack-unicum-mini-0-04.jpg
zwack-unicum-mini-0-04.jpg
Cikkszám: Ai-00382
Felvéve: 2021-04-09
Módosítva: 2021-06-10
Egység: 0.04 lBruttó egységár: 19 250 Ft / 1 l
Ár: 770 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 770 Ft 770

Termékismertető

Zwack Unicum MINI 0,04 40%

 

Származás: Magyarország
Gyártó: Zwack Unicum
Alapanyag: Finomított alkohol, + 40 féle gyógy és ízesítő növény

Előkészítés: Keverés, rázás, szűrés, ülepítés, pihentetés, tölgyfahordós érlelés.

Érlelés: fahordóban.

Érdekesség:  A gyártó több mint 220 éves tapasztalattal bír, ami egészen elképesztően hosszú időt jelent. A receptjük 7 pecsétes titok.

Illat: A Zwack Unicum MINI 0,04 40% egy csodás keserű likőr. A kóstolás első fázisa az illatok megismerése. A megillatozásakor érezhető rögtön egy komplex fűszeres, gyógynövényes, gyümölcsös erősebb, de még a finoman érzékelhető kategóriába tartozó szép alkoholos gőz. A nagyon sokféle növény zamata egyértelműen kiütközik. Ebben benne érezhetjük az erdei szárított növényeket és persze szárított gyümölcsöket. Igazából senki sem tudja a pontos beltartalmat. A hordós érlelés is kiütközik.

Íz: A Zwack Unicum MINI 0,04 40% keserű likőr íze egy valóságos csoda zamat világot tár elénk. Nyilván nagyon jól mutatja az ital a rengeteg előnyös alkotó íz módosító hatását, ami a kóstolás első pillanataiban ki is jön. Csodásan mutatkozik be a finom alkohol és a növények együttese. Lekváros, sűrű, édeskés, de egyben kissé kesernyés aromája felséges. Nagyon intenzív az ízesítő és gyógynövényes beütés, nem beszélve a fűszerességről. A keserű csokoládé, a tószt, a karamell és a fahéj jellegzetessége megmutatja magát a kíváncsi kóstoló ajkaknak. Hordós ízvilága csak elsimítja az ízek garmadáját. Kiváló, selymes, harmonikus. 

Lecsengés: Hosszú, szinte ízkavalkád marad a végére is.

Szín: Sötét, kávé

Így kóstold meg: Szép kristály pohárban kezd el 7-8 fokon, majd a próba kedvéért 18-21 fokon. Aztán tégy kísérletet, és dobd be a palackot a fagyasztóba kb. 20-30 percre! 

Ha fáj a gyomrod, ez az ital segíthet, legyen a zsebedben egy ilyen kis palack! Eggs!

 

Érdekesség a Zwack honlapjáról:

" Az Unicum egy legendás gyógynövény likőr – Magyarország nemzeti itala.

Ez a különleges ital titkos családi recept alapján több mint 40 féle gyógynövény lepárlásából és áztatásából készül.

Eredetileg emésztést elősegítő italnak készítette Dr. Zwack, a császár orvosa, az osztrák-magyar császári udvar részére, 1790-ben.

A századok alatt a nap bármely szakában iható ital lett belőle, shotként, konyakos pohárban kézben melegítve, vagy lehűtve fogyasztják. A Zwack családi gyárban Budapesten az Unicumot nagy tölgyfa hordókban érlelik a mai napig, mielőtt beletöltik a jellegzetes kerekded palackba, amely a márka megkülönböztető jele volt az elmúlt két évszázadban.

Az Unicum márka a mai napig családi kézben van, hat generáció óta. Az Unicum Magyarországon nem csak egy ital, hanem egy nemzeti kincs."

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!