Old Pascas Dark rum 0,7 37,5%
Termékismertető
Old Pascas Dark rum 0,7 37,5%
Származási hely: Jamaica
Régió: Carribean
Lepárló: Old Pascas
Ital típus: Dark rum
Alapanyag: Cukornádmelasz
Érlelés módja: Fahordóban érlelt
Hordó típusa: Tölgyfahordó
Illat: Az Old Pascas Dark rum 0,7 37,5%: Kipárolgásai hozzák a hamisítatlan jamaicai zamatokat. Karakteres aromáit édesség, kakaós, csokis, fahéjas, kandírozott gyümölcsös fűszeresség jellemzi. Nem lehet figyelmen kívül hagyni a hordós és dongás illatokat sem. Dús, selymes, gyengéd párái vannak.
Íz: Az Old Pascas Dark rum 0,7 37,5% ízvilágában az autentikus édeskés, melaszos, gyümölcsös, kompótos, lekváros, csokis, kakaós jellemzők adják a gerincet. Ehhez jönnek a finoman eloszló fűszerek, fahéj, fehérbors, citrusos beütés. Hordós, dongás, bársonyosan simogató.
Lecsengés: hosszú, fahéjas, ízes.
Szín: Sötétbarna
Így élvezd a poahardban: Az érdekesség kedvéért ,,öltsd bele a nyelved,, tisztán, de nem úgy a jó, hanem kihasználva a tényleg extra ízesítő erejét,- keverj remek rum alapú koktélokat, és próbáld ki cherry brandy hozzáadásával is.
Szép és sikeres estét! Eggs!
Érdekesség:
Az Old Pascas Rumok gyártása, helye a világban :
------------------------------------------------------------------------------------
Az Old Pascas egy prémium rum család, amelynek a tagjait két régió rumjaiból töltik palacba, persze megkülönböztetve a neveiben a rumokat. A két hely Jamaica, Barbados ( Barbados = ,,egy szakállas,, a jelentése ). Azért teszi ezt a management, mert a kétféle rumnak teljesen más és más a karaktere, így teljesebb kanálatot tudnak adni.
Kezdjük is a tényleges különbség mentén szétválogatni a család tagjait. A Ron Blanco és a Ron Negro a Barbados-i szigetről érkezik a fogyasztóhoz. Ennek a szigetnek 3 ismérve van,- a legkeletibb Karibi sziget, a legtöbb napfényes órával bír, a legkevesebb trópusi vihar éri. Az igazi értéke és a specialitása ennek a gyönyörű szigetnek a faunája, az éghajlata és persze a remek talaja. Ezek összhatására elképesztő jó minőségű cukornád termeszthető, amiből egynesen következik a csúcs minőségű rumok megalkotása is.
Az Old Pascas család másik csoportja a Jamaikai szigetről kerül a palackokba. Ezek az Old Pascas 40 % és az Old Pascas 73 % -os darabjai. Mindkettő egy kvázi ,,kivonata,, ennek a nehezebb, aromatikusabb, trópikus rum gyártó közegnek a sajátosságaival. A jamaikai sziget éghajlata arra alkalmas, hogy a cukornád az átlagtól gyorsabban fejlődik, dúsabb ízekben és az érése is előbb következik be,- ebből meg a magasabb cukortartalom fakad. A lepárlást oly finoman és érzékkel végzik, hogy a lehető legtöbb aroma, íz benne maradjon.
Minkét helyen kisméretű fahordókban kapják meg a különböző rumok a végső íllat, íz, aroma anyagokat.
Vélemények
Én is értékelek »