Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

40 éves Portói bor DD 0,75

40é_portói.jpg
40é_portói.jpg
Cikkszám: 974
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2023-11-08
Egység: 0.75 lBruttó egységár: 80 307 Ft / 1 l
Ár: 60 230 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 60230 Ft 60230

Termékismertető

40 éves Portói bor DD 0,75


Származás: Portugália, Duoro
Gyártó: Royal Oporto Wine Distillery Co.
Alapanyag: szőlő, bor, brandy


Érlelés: Fahordóban 40 évig. Ha 3 évnél kevesebb ideig érlelik, akkor 20.000 literes fahordóban, ha tovább, akkor átkerülnek kisméretű hordókba. Különleges Tawny borokból keverték ki.

Érdekesség: A XVII. századtól ismerjük el ezt a desszert bort, mint önálló márkát. Az a titka, hogy a bor érlelését 77 fokon végzik, majd megszakítják és brandy adagolásával (ez a folyamat az avinálás) növelik az alkohol tartalmát. Így megmarad az eredeti édessége.

Illat: A 40 éves Portói bor maga a tradíció és a tekintély. Csak bele kell szimatolni a kiöntött folyékony élvezetbe és mindez visszaigazolódik. A nagyon hosszú érlelés rányomta jótékony bélyegét a minőségre, és ez megjelenik a kipárolgásaiban. Nagyon gyümölcsös, csokoládás, karamellás, pörkölt mogyorós, rózsa és virágok illatai is felsejlenek. Édeskés a gőze, csodásan selymes az aromája. Igazi kuriózum ital, ünnepelni jó vele.  

Íz: A 40 éves Portói bor ízeit megtapasztalva elgondolkodunk a hordóban eltelt idő hihetetlen "élvezet képző" hatásán. Édeskés, mézes, mazsolás, konyakos, pörkölt fadongás, kissé citrusos csodás termék ez az ital. Íz és aroma rétegei sűrűek, mélyek, ugyanakkor bársonyos és selymes ez az itóka. Élvezete nem mindennapi, és ha van időnk, akkor minden korttyal újabb íz foszlányok kerülnek elő az italból. Nehéz lesz az ajkunkról leválasztani a kóstoló poharat!

Lecsengés: Nagyon mélyen gyümölcsös, kakaós, csokoládás, konyakos, hosszan tartó.

Szín: Mély barnás-mély bordós.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 14-21 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg ! Lehet hűtve is.

Szerettesd meg ezen az ünnepen a családoddal és szeretteiddel ezt a 40 éves kiemelkedően jó nedűt! Eggs! 

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!