Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

20 éves Portói bor DD 0,75

20é_portói.jpg
20é_portói.jpg
Cikkszám: 973
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2024-05-09
Egység: 0.75 lBruttó egységár: 30 840 Ft / 1 l
Ár: 23 130 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 23130 Ft 23130

Termékismertető

20 éves Portói bor DD 0,75


Származás: Portugália, Duoro
Gyártó: Royal Oporto Wine Distillery Co.
Alapanyag: szőlő, bor, brandy

 

Érlelés: Fahordóban 20 évig. Ha 3 évnél kevesebb ideig érlelik, akkor 20.000 literes fahordóban, ha tovább, akkor átkerülnek kisméretű hordókba.

Érdekesség: A XVII. századtól ismerjük el ezt a desszert bort, mint önálló márkát. Az a titka, hogy a bor érlelését 77 fokon végzik, majd megszakítják és brandy adagolásával (ez a folyamat az avinálás) növelik az alkohol tartalmát. Így megmarad az eredeti édessége.

Illat: A 20 éves Portói bor a maga egy emberöltőnyi hordós nyugalma után egy magas fokon elismert, nagyon szépen megérlelt olyan desszertbor, amelynek a kipárolgásaiban rögtön komoly élvezeti értéket fedezhetünk fel. Nagyon karakteres a 3 fő ismérv: az ódon édessége, a likőrökhöz hasonló magasabb alkohol tartalom, a fenséges gyümölcsösség. Folytatva a kutakodó megillatozását előkerülnek a tölgyfahordós, karamellás, csokoládés jegyek. 

Íz: A 20 éves Portói bor világhírű, minden jelentősebb bárpultban ott a helye. Az alkotó nagyon magas fokon elsajátította a csábítás folyékony formáját az ízek tekintetében. Kiöntésekor megcsapnak az illatok, de rögtön meg is kóstoljuk, mert ellenkezés nincs! Gyümölcsös, szőlős, boros, - de a szó legnemesebb értelmében. Brandys-konyakos és nagyon egyértelműen hordós zamatai lenyűgözik az ízlelő szerveinket. Kiválóan érlelt, selymes, komoly desszertborral van dolgunk. 

Lecsengés: Kellemes, édes, gyümölcsös, hosszan tartó.

Szín: Közepesen pirosas-barnás-bordós.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 14-21 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg ! Lehet hűtve is.

Szerettesd meg a haverokkal és meséld el egy szép estén a portói történetét! 

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!