Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Talisker 18é Single Malt Scotch whisky 0,7 45,8% pDD

talisker-18-n.jpg
talisker-18-n.jpg
Cikkszám: 839
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2023-06-29
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 168 557 Ft / 1 l
Ár: 117 990 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 117990 Ft 117990

Termékismertető

Talisker 18é Single Malt Scotch whisky 0,7 45,8% pDD

 

Származás: Skócia, Highland, Skye Island (a legészakibb Whisky-sziget)
Gyártó: Talisker Whisky Distillery
Alapanyag: Árpa
Érlelés: tölgyfahordó, 18 éven át.

Illat: A Talisker 18é Single Malt Scotch whisky 0,7 45,8% pDD. Készítsük fel az orrunk szaglóhám részét, mert illatozás következik. Gyümölcsök - fűszerek - édesség keverednek, mint egy 3 oszlop az italban, persze mindegyiket le lehet bontani rétegekre. Kandírozott és sült alma, sült banán, vanília, gyömbér és a hordó pörkös része van a páráiban. Kifejezetten a tőzeges-füstös tipusba tartozik. Pörkölt maláta, szerecsendió, dió van még benne. Fahéj, szegfűszeg, kardamon, aszalt gyümölcsök a következő csomag, amit az orr megkap. 

Íz: A Talisker 18é Single Malt Scotch whisky 0,7 45,8% pDD. Ennek a skót remekműnek alapvetően édes-malátás-gyümölcsös-füstös-tőzeges fő ízei vannak. Alább merülve az alsó rétegekbe megtaláljuk a vanília, bors, pörkölt tölgy, kávé, karamell és csokoládé aromáit. Aztán megérkezik a selymes, bársonyos, önmagát nagyon is itató érzet. Igazán kellemes nedűről van szó. Olajos, sűrű, dús zamatokkal telített. Kandírozott gyümölcsök, aszalt gyümölcsök, zöldfűszerek jellemzik még. 

Lecsengés: Nagyon szépen, hosszan élvezhetőek az aroma, zamat, íz rétegek, sok szerencsés perccel az utolsó korty után is.

Szín: sötét sárga-borostyán

Így kóstold meg: Tisztán, 18-21 fokon, hűtve majd jéggel,- természetesen whiskys kristálypohárban!

Ismerkedjetek meg, és ha tetszik, meséld el a Barátaidnak! Eggs!

 

Érdekesség:

1830.-ban alapították a gyárat, ma már kétszer párolják le az italokat (korábban 1928.-ig 3-szor tették) Az alapító urakat  Hugh McAskill és Kenneth McAskill-nek hívják. Tőzeges, füstös termékeket gyártanak.

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!