Termékeink

Ron Varadero 7é 0,7 38% kubai rum

ron_varadero_7y.jpg
Cikkszám: 683
9 590 Ft

termekismerteto

Ron Varadero 7é 0,7 38% kubai rum

 

Egy kis érdekesség és történelem:

A Varadero rum lepárlása érlelése és a palackozás Kubában, pontosan Kubában, Santiago de Cuba városában, mellette - történik.

1862.-ben a Spanyol Királyság segítségével  jött létre a Varadero Rum Distillery vállalkozás. A hagyományos kubai cukornádgyártásra épült rá, így aztán a Ron Varadero rum autentikus, tiszta kubai termékké vált,- ahogyan azt ma is ismerjük.

Santiago de Cuba földrajzi elhelyezkedése szerint az egyik legkeletibb fekvésű város, így az Atlanti Óceánon garázdálkodó kalózok, illetve a kereskedelmi, katonai flották matrózai a Ron Varadero rumot ,,az ördög italának,, titulálták.

A hely éghajlata maximálisan kedvez a ,,medialuna,, cukornád termesztésének, ami az alapját adja a melasz fermentációjának. A melasz és a helyi baktériumok, az élesztő, a tölgyfahordó összhatása és egymásra gyakorolt hatása adja ki a semmihez sem hasonlítható aromákat és ízeket.

Az érdekesség az, hogy a Rum Készítő Mester tenyészti az 5-10 éves korú, hordó-baktérium kolóniákat azért, hogy a minőség állandó maradhasson. Mindezt 1862 óta szakadatlanul végzik, és ez az egyik nagy ,,titok,, !

Mivel a  “Nave Don Pancho”, a legöregebb lepárló Kubában, hála istennek ők irányítják ennek a hordó baktériumnak a termelését, szaporítását. Úgy is hívják ezt a baktériumot a hasznosságára utalva, hogy :  “Mother of Rum” ,,A Rum Anyja,, - mert őadja nekünk a Ron Varaderót.

A Ron Varadero 7 éves rum szakmai elemzése:

Ezt a rumot a nevéből adódóan 7 évig tölgyfahordókban érlelték. Ez az időintervallum megadta a rumnak a csodás sötét borostyán színt. Elnyerte a kubai rumok jellegzetes zamatát. Ahogyan ízleljük, érezzük a kellemes édeskés ízt, a melaszt, a barna cukor, vanylia ízét. Érdekes, mert utóízében jelentkezik egy bizonyos száraz, nagyon enyhén kesernyés íz is.

Így élvezd a poharadban: Tégy pár centet a kedvenc poharadba, illatozd meg és ha az orrod már megadta magát a nemes aromáknak akkor kortyolj bele, jó lesz ! Koktélokhoz is adhatod, de ahhoz ez túl jó! EGGS !

 

Facebook

Ajánlott termékeink

Legfrisebb híreink

Főiskolásoknak – Egyetemistáknak

 A főiskolásoknak – egyetemistáknak (csak a 18 évet betöltötteknek ) saját diákigazolvány felmutatása esetén a nem akciós termékekből 4 % kedvezményt adunk italboltunkban.

  • Nemzeti Dohánybolt Régi trafikosként várjuk kedves vásárlóinkat a legszélesebb termékválasztékkal!
  • ARMAND DE BRIGNAC GOLDMagyarországi premier! Üzletünkben kapható a világ No. 1. Pezsgője az ARMAND DE BRIGNAC GOLD! armanddebrignac.com Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Koktélok