Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Ron Varadero 7é 0,7 38% kubai rum

ron_varadero_7y.jpg
ron_varadero_7y.jpg
Cikkszám: 683
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2022-01-27
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 14 900 Ft / 1 l
Ár: 10 430 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 10430 Ft 10430

Termékismertető

Ron Varadero 7é 0,7 38% kubai rum

Angolul és kínaiul lásd alul; see English and Chinese below; 下面是英文和中文

Egy kis érdekesség és történelem:

A Varadero rum lepárlása érlelése és a palackozás Kubában, pontosan Kubában, Santiago de Cuba városában, mellette - történik.

1862.-ben a Spanyol Királyság segítségével  jött létre a Varadero Rum Distillery vállalkozás. A hagyományos kubai cukornádgyártásra épült rá, így aztán a Ron Varadero rum autentikus, tiszta kubai termékké vált,- ahogyan azt ma is ismerjük.

Santiago de Cuba földrajzi elhelyezkedése szerint az egyik legkeletibb fekvésű város, így az Atlanti Óceánon garázdálkodó kalózok, illetve a kereskedelmi, katonai flották matrózai a Ron Varadero rumot ,,az ördög italának,, titulálták.

A hely éghajlata maximálisan kedvez a ,,medialuna,, cukornád termesztésének, ami az alapját adja a melasz fermentációjának. A melasz és a helyi baktériumok, az élesztő, a tölgyfahordó összhatása és egymásra gyakorolt hatása adja ki a semmihez sem hasonlítható aromákat és ízeket.

Az érdekesség az, hogy a Rum Készítő Mester tenyészti az 5-10 éves korú, hordó-baktérium kolóniákat azért, hogy a minőség állandó maradhasson. Mindezt 1862 óta szakadatlanul végzik, és ez az egyik nagy ,,titok,, !

Mivel a  “Nave Don Pancho”, a legöregebb lepárló Kubában, hála istennek ők irányítják ennek a hordó baktériumnak a termelését, szaporítását. Úgy is hívják ezt a baktériumot a hasznosságára utalva, hogy :  “Mother of Rum” ,,A Rum Anyja,, - mert őadja nekünk a Ron Varaderót.

A Ron Varadero 7 éves rum szakmai elemzése:

Ezt a rumot a nevéből adódóan 7 évig tölgyfahordókban érlelték. Ez az időintervallum megadta a rumnak a csodás sötét borostyán színt. Elnyerte a kubai rumok jellegzetes zamatát. Ahogyan ízleljük, érezzük a kellemes édeskés ízt, a melaszt, a barna cukor, vanylia ízét. Érdekes, mert utóízében jelentkezik egy bizonyos száraz, nagyon enyhén kesernyés íz is.

Így élvezd a poharadban: Tégy pár centet a kedvenc poharadba, illatozd meg és ha az orrod már megadta magát a nemes aromáknak akkor kortyolj bele, jó lesz ! Koktélokhoz is adhatod, de ahhoz ez túl jó! EGGS !


Ron Varadero 7y Cuban rum (0,7 38%)(Angol/English)

The distillation, the maturation, and the bottling of the Vadero rums all take place in Cuba, around Santiago de Cuba. In 1862, The Varadero Rum Distillery was founded by the help of the Kingdom of Spain. The factory based on the traditional Cuban sugar cane processing, so all the Rom Varadero rums became an authentic, pure, and real Cuban product as we know it today.

Santiago de Cuba is one of the easternmost cities in terms of geographical location, so the pirates of the Atlantic Ocean and the sailors of merchant and military fleets named the Varadero rum as “the drink of the devil”.

The climate of the territory is favourable for cultivating the “medialuna” type sugar cane, which serves as a base of the molasses fermentation. Under the overall effect of molasses, local bacteria, yeast, and the barrel maturation, the aromas and flavours possessed by this drink are unparalleled.

The most interesting is that the rum master breeds the 5- to 10-year-old barrel bacteria colonies to maintain the constant quality. All of this has been done incessantly since 1862, and it is one of the greatest secrets of the distillery.

Since the Nave Don Pancho is the oldest distillery in Cuba, fortunately they are the one who controlling the breeding of this barrel bacteria. Referring to the usefulness, this bacterium is also called “The Mother of Rum”, since it is the creator of Ron Varadero.

 

Professional evaluation: This rum was maturated in oak barrels for 7 years. This time interval gave the rum wonderful dark amber colour and thus gained the characteristic taste of Cuban rums. As we taste it, the smooth and sweet taste of molasses, brown sugar, vanilla burst in the mouth. It is important to mention, the aftertaste holds a slight dry but bitter taste too.

 

Consumption suggestion: Pour a few cents of it in your favourite glass, then smell it. If your nose is already surrendered to its noble aromas, then taste it. You can also add it to cocktails, but it is way better to try it neat.

Cheers!

 

Ron Varadero 古巴的朗姆酒7(0,7 38%)

品名: Ron Varadero 7y Cuban rum (0,7 38%)

Varadero朗姆酒的蒸馏,陈酿而装瓶的过程都位于古巴的古巴圣地亚哥。1862年,在西班牙的国王的加持之下,Varadero朗姆酒酒厂成立了。该酒厂基于古巴的传统甘蔗种植,因此所有的Varadero朗姆酒是一种真正,纯粹而特殊的古巴饮品。

古巴圣地亚哥是国家的最东边城市之一,从而大西洋的海盗,商船和军船的水手将Varadero朗姆酒命名为”恶魔之酒”了。

该地区的气候利于种植所谓”medialuna”种类的甘蔗,便是发酵糖蜜的必须成分。在种种因素融合之下,例如糖蜜,当地的细菌,酵母,木桶陈酿等,才能造就了这款无与伦比的饮料。

值得一提的是,朗姆酒大师繁殖5到10年的木桶细菌菌落为保证极高的品质。从1862年以来,他们不断地进行着以上的工艺和过程,到目前为止便成为了酒厂伟大的秘密。由于Nave Don Pancho是古巴最古老的酒厂,他们是把控繁殖这种木桶细菌的唯一家公司。鉴于细菌的效用,着实是Varadero朗姆酒的创造者,因此也被称为” 朗姆酒之母” 。

专业评价: 在橡木桶中陈酿的7年之久为饮料增添了一种奇妙而黑暗的琥珀色,也更加丰富了其特殊口感。体验到本品的韵味,其顺口而甘甜的糖蜜,红糖和香草的风味瞬间在口腔里爆裂,融为一体。入口后持续时间绵长,带有一丝干涩而苦的回味。

饮用建议: 准备您最喜欢的玻璃杯,然后闻闻一下。如果鼻子已经被其别致的芬芳迷住了,斟酌一口。与鸡尾酒配合也是个不错的选择,不过这样无法保持本来的风味。

干杯!


VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!