Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Ron Varadero 5 éves kubai rum 0,7 40%

ron-varadero-5-e-0-7.jpg
ron-varadero-5-e-0-7.jpg
Cikkszám: 680
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2024-02-29
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 14 157 Ft / 1 l
Ár: 9 910 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 9910 Ft 9910

Termékismertető

Ron Varadero 5 éves kubai rum 0,7 40%

 

Származás: Cuba
Gyártó: Ron Varadero Rum Distillery
Alapanyag: Cukornádmelasz
Érlelés: 5 évig, kisméretű fehér tölgyfa hordókba

 

Illat: Nagyon jellegzetes ennek a rum családnak az illata, mert a melasz-erjesztő baktérium-fahordó hármasa egy egyedi aromát hoz létre, amelyet a megillatozásánál is ha jól figyelünk, akkor érezhetünk. Tehát a cukornádmelasz, donga, kakaó, vanília, citrusok a legjellegzetesebb illatok. 

Íz: Ez a kubai rum azonnal elnyeri a szívünket a különleges, édeskés, mélyen a melasz és a tölgyfadonga ízeit rejtő és a felszínre hozó íz hatásával. Csodás a harmiája a melasz - fa - vanília - kakaó - fűszerek között. Selymes, lágy, simogató. Komplex aromái önmagukért beszélnek,- kifejezetten értékes és jó rumról beszélünk. 

Lecsengése: Közepesen hosszú, erős, fűszeres.

Szín: Barna

Így élvezd a poharadban: Tuti tipp a jéggel kezdeni, aztán a szobahőmérsékleten folytatni. A végére iktass be néhány rum alapú koktélt. Nagyon jó a koktélokban a vodkával, ginnel, whiskyvel is.

Kedves egészségedre !

 

Érdekesség:

A Varadero rum lepárlása érlelése és a palackozás Kubában, pontosan Kubában, Santiago de Cuba városában, mellette - történik.

1862.-ben a Spanyol Királyság segítségével  jött létre a Varadero Rum Distillery vállalkozás. A hagyományos kubai cukornádgyártásra épült rá, így aztán a Ron Varadero rum autentikus, tiszta kubai termékké vált,- ahogyan azt ma is ismerjük.

Santiago de Cuba földrajzi elhelyezkedése szerint az egyik legkeletibb fekvésű város, így az Atlanti Óceánon garázdálkodó kalózok, illetve a kereskedelmi, katonai flották matrózai a Ron Varadero rumot ,,az ördög italának,, titulálták.

A hely éghajlata maximálisan kedvez a ,,medialuna,, cukornád termesztésének, ami az alapját adja a melasz fermentációjának. A melasz és a helyi baktériumok, az élesztő, a tölgyfahordó összhatása és egymásra gyakorolt hatása adja ki a semmihez sem hasonlítható aromákat és ízeket.

Az érdekesség az, hogy a Rum Készítő Mester tenyészti az 5-10 éves korú, hordó-baktérium kolóniákat azért, hogy a minőség állandó maradhasson. Mindezt 1862 óta szakadatlanul végzik, és ez az egyik nagy ,,titok,, !

Mivel a  “Nave Don Pancho”, a legöregebb lepárló Kubában, hála istennek ők irányítják ennek a hordó baktériumnak a termelését, szaporítását. Úgy is hívják ezt a baktériumot a hasznásságára utalva, hogy :  “Mother of Rum” ,,A Rum Anyja,, - mert őadja nekünk a Ron Varaderót.


VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!