Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Cachaca Ypióca Prata rum 1,0 38%

1_1940.jpg
1_1940.jpg
Cikkszám: 654
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2022-08-11
Egység: 1 lBruttó egységár: 11 040 Ft / 1 l
Ár: 11 040 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 11040 Ft 11040

Termékismertető

Cachaca Ypióca Prata rum 1,0 38%

Angolul és kínaiul lásd alul; see English and Chinese below; 下面是英文和中文

A Cachaca röviddel azután már megjelent Brazíliában, hogy egyáltalán felfedezték az országot. Az első feljegyzések 1530.-at írnak.

A rum és a cachaca között van egy lényeges különbség,- a rum alapja a melasz, a cukornádból, a főtermék, a cukor készítése után maradó melléktermék.
A cachaca alapja pedig a barna cukornád leve. Azonban a végső minőség kialakításában mindig az érlelés hordós szakasza a döntő és meghatározó.

Ebből egyenesen következik, hogy a cachaca ( jelentése : cukornád-szeszesital ), mint önálló ital kategória mutat rokonságot a rum családdal, de attól a fentiek miatt el is tér.

A cachaca-t 3 hétig tárolják fahordóban, és utána mint friss, üdítően ,,nyers,, ital ízesítik keverik, mixelik,- vagy önmagában hűtve fogyasztják. Az a tulajdonsága, hogy semlegesebb a rumnál, teszi igazán jól összekeverhetővé más anyagokkal, és így a mixelt italok alapkövévé.

Természetesn semmi nem tiltja a hosszabb hordóban történő tárolást,- amely esetében ahogy nő az évek száma, úgy kapunk egyre jobb és karakteresebb, sötétedő italt.

Az Ypióca a legnagyobb tradíciókkal rendelkező cég Brazíliában, 1846 óta dolgoznak fel cukornádat (Telles család, ma 5. generáció). Méretre is a legnagyobbak, 5 modern lepárlóval rendelkeznek, éves kapacitásuk 120 millió liter.

Egyben a legnagyobb cachaca gyártók Dél-Amerikában, akiknek összes gyártásuk saját lepárlóikból származik és szigorú minőségi kontrollt gyakorolnak a gyártás teljes folyamatára, már a cukornád kiválasztásától, hisz 10.000 hektár saját ültetvénnyel rendelkeznek.
 
Az Ouro-t és a Prata-t is 2 évig érlelik speciális fahordókban. Különösen tiszta íz, illat, bouqet és arany szín (ouro) jellemzi.
 
Ouro (balzsamfa hordó) – Prata (freijo hordó)- a 2 fa eltérő jellegzetességei tükröződnek a 2 termék színén és zamatán, aromáin.

Így élvezd a poharadban : tisztán is, keverve is lehetséges az eredeti aromákat megízlelni, de tégy hozzá citrusoknak levét, fedd le mentával, rukkolával vagy sűrű szirupokkal és innentől minden a fantáziádra van bízva.

 

Cachaca Ypióca Prata rum (1,0 38%)(Angol/English)

Background: Cachaca appeared in Brazil shortly after the country had been discovered at all. The first records date back to 1530. There is an important difference between rum and cachaca: the rum is based on sugar cane molasses, a by-product left after sugar. The base of cachaca is brown sugar cane juice, however, designing the final quality, the barrel stage of maturation is always the most decisive part. Therefore, the cachaca (means sugar cane distillate) is an independent beverage category related to the rum family, but also differs from them. The cachaca is maturated in wooden barrels for 3 weeks, then can be consumed chilled, mixed, or flavoured. The characteristic feature of being more neutral than rum makes it able to mix well with other ingredients, thereby became the cornerstone of mixed drinks and cocktails. There is nothing to prohibit Cachaca to undergo longer maturation, as time passed by, we get more characteristic, tasty, and darkened drink.

Ypióca is the most traditional company in Brazil, they have been processing sugar cane since 1846 (today the 5th generation, the Telles family runs the company). They are the largest company with 5 distilleries, 10.000 hectares of plantation, and the annual capacity of 120 million litres. At the same time, they are also the largest cachaca producer in South America, whose production comes from their own distilleries and carries out strict quality control throughout the production process right from the selection of sugar cane. Both Ouro and Prata are maturated in special wooden barrels for 2 years. It is characterized by a particularly clean taste, aroma, and silver color (prata). Ouro (balsam barrel), and Prata (freijo barrel) represents the different characteristics of the 2 types of wood are reflected in the color and flavour of these 2 products.

Consumption suggestion: You can taste it on its own, or mix it with citrus juice and syrups, add some mint, arugula, and anything you like.

Cheers!

 

卡察莎Ypióca Prata(银子)朗姆酒(1,0 38%)

品名: Cachaca Ypióca Prata rum (1,0 38%)

背景: 在巴西被发现的不久以后,卡察莎便出现了,最早可追溯到1530年。就朗姆酒与卡察莎之间的主要区别而言,朗姆酒以甘蔗糖蜜为基础,所谓甘蔗糖蜜是食糖的副产品,卡察莎的基础是甘蔗汁。虽然主料不一样,但是在制造这两种饮料的情况下,以木桶的陈酿为最重要的过程,因此可以获得品质如一的朗姆酒和卡察莎。所谓卡察莎是指一种与朗姆酒相关的独立饮料品类,但又不同于它们。卡察莎首先在木桶中陈酿3个星期,其次可以混合,调味,从而成为了混合饮料和鸡尾酒的基础。就卡察莎而言,可以延长陈酿时间,便可获得在色泽、口感上更胜一筹的佳品。

YPIOCA是指巴西历史最悠久的酒厂,成立于1846(目前第5代,TELLES家族经营该公司)。他们是巴西最大的公司,拥有5家酒厂,10.000公顷的种植园,年产量为1.2亿升。同时也是南美洲最大的卡察莎生产商,其生产来自自有的酒厂。从甘蔗的选择开始,在整个生产过程中都进行着极为严格的品质把控。Ouro和Prata都在特殊的木桶中陈酿2年。Para(银子)是一种纯度极高的饮料,其风味更是别具一格。Ouro(香脂木桶)和Prata(所谓freijo木桶)代表了这2种木桶的不同特性,这两种产品颜色和风味都体现出来。

饮用建议: 建议自身品尝,不过与柑橘汁和糖浆混合,加上薄荷或芝麻菜和任何您自己喜欢的配料也是一种别致的体验。

干杯!

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!