Üzletünk változatlanul hétfő-szombaton nyitva van, lsd. a weblap alján a részleteket!

Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Cachaca Ypióca Ouro rum 1,0 38%

cachaca_ypioca_ouro_1,0.jpg
cachaca_ypioca_ouro_1,0.jpg
Cikkszám: 650
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2019-03-07
Egység: 1 lBruttó egységár: 10 110 Ft / 1 l
Ár: 10 110 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 10110 Ft 10110

Termékismertető

Cachaca Ypióca Ouro rum 1,0 38%

 

A Cachaca röviddel azután már megjelent Brazíliában, hogy egyáltalán felfedezték az országot. Az első feljegyzések 1530.-at írnak.

A rum és a cachaca között van egy lényeges különbség,- a rum alapja a melasz, a cukornádból, a főtermék, a cukor készítése után maradó melléktermék.
A cachaca alapja pedig a barna cukornád leve. Azonban a végső minőség kialakításában mindig az érlelés hordós szakasza a döntő és meghatározó.

Ebből egyenesen következik, hogy a cachaca ( jelentése : cukornád-szeszesital ), mint önálló ital kategória mutat rokonságot a rum családdal, de attól a fentiek miatt el is tér.

A cachaca-t 3 hétig tárolják fahordóban, és utána mint friss, üdítően ,,nyers,, ital ízesítik keverik, mixelik,- vagy önmagában hűtve fogyasztják. Az a tulajdonsága, hogy semlegesebb a rumnál, teszi igazán jól összekeverhetővé más anyagokkal, és így a mixelt italok alapkövévé.

Természetesn semmi nem tiltja a hosszabb hordóban történő tárolást,- amely esetében ahogy nő az évek száma, úgy kapunk egyre jobb és karakteresebb, sötétedő italt.

Az Ypióca a legnagyobb tradíciókkal rendelkező cég Brazíliában, 1846 óta dolgoznak fel cukornádat (Telles család, ma 5. generáció). Méretre is a legnagyobbak, 5 modern lepárlóval rendelkeznek, éves kapacitásuk 120 millió liter.

Egyben a legnagyobb cachaca gyártók Dél-Amerikában, akiknek összes gyártásuk saját lepárlóikból származik és szigorú minőségi kontrollt gyakorolnak a gyártás teljes folyamatára, már a cukornád kiválasztásától, hisz 10.000 hektár saját ültetvénnyel rendelkeznek.
 
Az Ouro-t és a Prata-t is 2 évig érlelik speciális fahordókban. Különösen tiszta íz, illat, bouqet és arany szín (ouro) jellemzi.
 
Ouro (balzsamfa hordó) – Prata (freijo hordó)- a 2 fa eltérő jellegzetességei tükröződnek a 2 termék színén és zamatán, aromáin.

Így élvezd a poharadban : tisztán is, keverve is lehetséges az eredeti aromákat megízlelni, de tégy hozzá citrusoknak levét, fedd le mentával, rukkolával vagy sűrű szirupokkal és innentől minden a fantáziádra van bízva.

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!