Termékeink

Feind Birtok Fehér Cuvée 1,5

Cikkszám: 553
1 720 Ft

termekismerteto

Feind Birtok Fehér Cuvée 1,5


Származás: Magyarország.
Gyártó: Feind Pincészet
Alapanyag: szőlő, fehérbor,  Sauvignon Balnc, Zenit, Chardonnay


Érlelés: Tölgyfahordóban.

Érdekesség: A pincészet a balatoni történelmi vulkanikus kőzeteken kialakult talajon műveli a saját szőlő kultúráját. A boraik komoly illat és íz anyaggal bírnak, ásványosak.

Illat: A Feind Birtok Fehér Cuvée 1,5 fehérbor kiváló párákkal rendelkezik. Gyümölcsössége a 3 féle alapbor miatt is kiemelkedő, ez is volt a cél. A savak a táj jellegének megfelelnek, erőteljesek, de nem tolakodóan. A fehér szőlő gyümölcs, fűszerek, fahéj, szegfűszeg érződik benne. A körtés, jonathán almás jegyek sem maradnak el. 

Íz: A Feind Birtok Fehér Cuvée 1,5 fehérbor kóstolása azért izgalmas feladat, mert egy cuvee mindig nagyon egyedi. Itt is így van, a savak és cukrok az íz élvezés igényével összhangban vannak. Az alap borok, a fadonga fűszeressége egészen jól beazonosítható. Kiegyensúlyozott, lesimitott, jó borról van szó. Fröccsnek is finom. 

Lecsengés: Közepes, gyümölcsös.

Szín: Halvány sárga.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 8-12 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg!

Fröccsre fel, kedves egészségedre!

 

Facebook

Legfrisebb híreink

Főiskolásoknak – Egyetemistáknak

 A főiskolásoknak – egyetemistáknak (csak a 18 évet betöltötteknek ) saját diákigazolvány felmutatása esetén a nem akciós termékekből 4 % kedvezményt adunk italboltunkban.

  • Nemzeti Dohánybolt Régi trafikosként várjuk kedves vásárlóinkat a legszélesebb termékválasztékkal!
  • ARMAND DE BRIGNAC GOLDMagyarországi premier! Üzletünkben kapható a világ No. 1. Pezsgője az ARMAND DE BRIGNAC GOLD! armanddebrignac.com Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Koktélok