Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Ardbeg 10é Single Malt whisky 0,7 46% pDD

ardbeg-10y.jpg
ardbeg-10y.jpg
Cikkszám: 529
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2023-06-26
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 40 186 Ft / 1 l
Ár: 28 130 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 28130 Ft 28130

Termékismertető

Ardbeg 10é Single Malt whisky 0,7 46% pDD

Származási hely: Skócia
Gyártó: Ardbeg Whisky Distillery
Alapanyag: Árpa

Érlelés: 10 éven át tölgyfahordóban

Illat: Az Ardbeg 10é Single Malt whisky 0,7 46% pDD egy olyan ital, amelyet nem hűtenek le, amikor szűrik, így sokkal több íz anyag marad benne. Ez az illataiban is tetten érhető, mert csodás aromái vannak. Figyelem, aki nem a hagyományos, nagyon füstös whisky híve, az ne csodálkozzon rá, de ez nagyon gazdag a füstös aromákban. Nem édeskés csak nagyon kicsit, száraz, kellemesen hordós, krémes, dús zamatokkal megáldott párájú ital. 

Íz: Az Ardbeg 10é Single Malt whisky 0,7 46% pDD ízei az első próbálkozáskor nagyon erőteljes füstös ízeket produkálnak. Száraz, pörkölt olajos magvakkal teli, keserű kakaós, fűszeresen kesernyés, égetett fadongás, kifejezetten "nehéz" whisky. A különleges szűrési eljárás miatt rengeteg száraz anyag és ezen keresztül extra íz benne maradt. Nagyon sokan azt mondják, hogy az ízei "bakelit, kátrány" jellegűek. Igen azok, de meg van a szépsége ennek az italnak pontosan ezért! 

Lecsengés: Hosszú, száraz, pörkölt fás, kesernyés, nagyon füstös. 

Szín: Sötét sárga, barnás.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristályból készült whiskys poharat és kezd magában, szoba hőmérsékleten. Utána próbáld ki hűtve, majd jéggel! 

Dobd fel a ma esti bulidat ezzel a nedűvel! Eggs!

 

Érdekesség. 

A maláta whisky szerelmeseinek egyik nagy-nagy kedvence az Ardbeg.

Az Ardbeg az Islay szigetén készül, hagyományos tőzeges szárítással. Ez miatt van a kiemelkedően erős füstös íze az italnak. Az Ardbeg argyll-i üzemében történik a gyártás ezen szakasza.  

A 10 éves Ardbeg whiskyt a "nem hűtött szűrési eljárással" (NON CHILL FILTERED) palackozzák. Így számos extra íz és zamat anyag marad benne, de lehűtve vagy jéggel ezek ki is cspódhatnak, ami nem az ital hoibája, hanem természetéből fakad. 

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!