Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Remy Martin X.O. Extra Old cognac 0,7 40% pDD

remy-martin-x-o-extra-old.jpg
remy-martin-x-o-extra-old.jpg
Cikkszám: 474
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2023-11-28
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 112 557 Ft / 1 l
Ár: 78 790 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 78790 Ft 78790

Termékismertető

Remy Martin X.O. Excellence Cognac 0,7 40% pDD

 

A történelmi feljegyzések szerint Rémy Martin 1724.-ben alapította a céget, mint a családja vállalkozását. Ő maga eredetileg szőlőtermelő volt. Később bővítette az ültevények nagyságát a Cognac régióban.

Így az évszázadok alatt a régió egyik legnagyobb konyak előállító cége lett. 1870.-ben, a család akkor a céget irányító tagja, Paul Emile Rémy Martin tervezte meg a  kentaur logót. Az ő nevéhez fűződik a ,,Fine Champagne cognac blend,, típust is. Azt tudni kell, hogy ez a keverék min. 50% Grande Champagne és Petite Champagne-ból áll. 1898-tól önálló ,,cru-ként,, ismerte el a francia eredetvédelmi  jog.        

A családi cég hullámvölgybe jutott pénzügyileg 1900 után. Jött a megmentő, André Renaud, aki külső befektetőket vont be a személyes befolyását is latba vetve, és egészen sokáig, 1965.-ig a pozíciójában is maradt.  

A Család történetéből további részletek, idézet:
,,Végrendeletében idősebb lányára, Anne-Marie-ra hagyta a cég 51%-át, fiatalabb lányára, Genevieve-re pedig 49%-át. Anne-Marie összeházasodott André Hériard Dubreuil-lel (aki azután a céget irányította), míg Genevieve Max Cointreau felesége lett, aki a népszerű francia likőrgyártó család leszármazottja volt. Ezzel kezdődött el az a viszályokban és cselszövésekben gazdag folyamat, amely végül is a Rémy Martin és a Cointreau 1990-es egyesüléséhez vezetett. Ezzel jött létre a ma ismert Rémy Cointreau cég, amely a világ egyik legjelentősebb luxus italgyártó és kereskedő vállalata.,,

Mára a Petit Champagne vidékéról exportált pezsgő és konyak termelés 80%-át a Rémy Martin cég italai alkotják. A Grand Cru különlegessége, hogy csak a Petite Champagne vidékéről származó szőlőből készül, és a konyakhoz értők ezt az ízéből is megállapíthatják: könnyed, friss gyümölcsösség jellemzi, bármilyen alkalomhoz jól illik.

A Remy Martin X.O. Excellence 0,7 40% pDD

Nagyon komplett, kerek, kiemelkedően összetett ízekkel és illatokkal rendelkező konyak. Különleges minden értelemben, mert például 300 féle alkotóból készül. A Rémy Martin XO önmagában lehetne egy kategória. Csodás a megjelenése, az íze, a kipárolgásai. Igazi exkluzív kirándulás a tradíció és a hedonizmus világában.

Származási hely: Franciaország
Régió: Cognac
Lepárló: Rémy Martin Cognac Distillery
Alapanyag: Szőlőbor
Érlelési kategória: X.O.
Érlelés módja: Limousin fahordóban érlelt

Illat: A jázmin, ibolya, vanília, karamell, tölgy, kakaó és aszalt gyümölcök, mandula, mogyoró és végül a tölgy jellemzi.

Íz: A fűszeres kandírozott gyümölcsök, narancs, citrusok, fahéj, füge, kakaó és csokoládé a tölgyfával együtt jelentkezik. Roppant gazdag és komplex az íz világa. Bársonyosan símogat, lágyan ,,betakar,, amikor belekortyolsz.

Lecsengés: Hosszú és élvezetsen aromás

Szín: Tüzes, sötét rezes arany

Így kóstold meg: Abszolúte meg kell hagynod ,,magányában,, ezt a szépséget a poharadban, mert egyszerűen úgy jó, úgy fenséges.

Szép estét a konyakkal!VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!