Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Remy Martin V.S.O.P. 0,7 40% pDD

remy-martin-vsop-0-7.jpg
remy-martin-vsop-0-7.jpg
Cikkszám: 473
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2023-07-13
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 37 100 Ft / 1 l
Ár: 25 970 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 25970 Ft 25970

Termékismertető

Remy Martin V.S.O.P. 0,7 40% pDD


Származás: Franciaország, Cognac Megye
Gyártó: Remy Martin Cognac Distillery
Alapanyag: Szőlő

Illat: A Remy Martin V.S.O.P. 0,7 40% pDD-t töltsük ki először is egy klasszikus konyakos pohárba, kicsit melegítsük a tenyerünkben! Az izgalmas megkóstolása az illatok megismerésével kell, hogy kezdődjön. Kipárolgásaiban érezhetjük aaz orrunkban az édeskés, szőlős, boros, eredeti konyakos aromákat. Érkeznek a vaníliás, hordós és dongás, fahéjas, gyömbéres, kandírozott naranacshéjas illatok. Határozott, gazdag, gyümölcsös zamat fedezhető fel, baracklekváros, pörkölt mogyorós, pörkölt mandulás, selymes és simogató, életörömöt sugárzó párákkal bír.

Íz: A Remy Martin V.S.O.P. 0,7 40% pDD megkóstolása a várva várt igazi élvezetek döntő állomása. Az első pici kortyai meggyőzőek, karakteres konyakos "szürcsölést" eredményeznek, szépek, jók, élvezetesek. Benne vannak a szinte szokásosnak mondható, de nem szokványos (!) szőlős-boros-konyakos jellemzők. Zamataiban édeskés-száraz, édes vaníliás, mogyoró, pisztácia, mandula, kesudió, dió van jelen, teszi még szebbé az íz rétegeket. Csokis, karamellás, kakaós, szárított gyümölcsös. 

Lecsengés: kellően hosszú, édeskés, hordós, gyümölcsös, csokis, vaníliás.

Szín: sötét borostyán.

Így kóstold meg a poharadban: Fogyasztását ne kösd össze más itallal, próbáld ki egy csillogóan szép, konyakos kristály, ólomkristály pohárban, 18-20 fokon.

Szép estét a mai Baráti bulidhoz!


Érdekesség: 

A történelmi feljegyzések szerint Rémy Martin 1724.-ben alapította a céget, mint a családja vállalkozását. Ő maga eredetileg szőlőtermelő volt. Később bővítette az ültevények nagyságát a Cognac régióban.

Így az évszázadok alatt a régió egyik legnagyobb konyak előállító cége lett. 1870.-ben, a család akkor a céget irányító tagja, Paul Emile Rémy Martin tervezte meg a  kentaur logót. Az ő nevéhez fűződik a ,,Fine Champagne cognac blend,, típust is. Azt tudni kell, hogy ez a keverék min. 50% Grande Champagne és Petite Champagne-ból áll. 1898-tól önálló ,,cru-ként,, ismerte el a francia eredetvédelmi  jog.        

A családi cég hullámvölgybe jutott pénzügyileg 1900 után. Jött a megmentő, André Renaud, aki külső befektetőket vont be a személyes befolyását is latba vetve, és egészen sokáig, 1965.-ig a pozíciójában is maradt.  

A Család történetéből további részletek, idézet:
,,Végrendeletében idősebb lányára, Anne-Marie-ra hagyta a cég 51%-át, fiatalabb lányára, Genevieve-re pedig 49%-át. Anne-Marie összeházasodott André Hériard Dubreuil-lel (aki azután a céget irányította), míg Genevieve Max Cointreau felesége lett, aki a népszerű francia likőrgyártó család leszármazottja volt. Ezzel kezdődött el az a viszályokban és cselszövésekben gazdag folyamat, amely végül is a Rémy Martin és a Cointreau 1990-es egyesüléséhez vezetett. Ezzel jött létre a ma ismert Rémy Cointreau cég, amely a világ egyik legjelentősebb luxus italgyártó és kereskedő vállalata.,,

Mára a Petit Champagne vidékéról exportált pezsgő és konyak termelés 80%-át a Rémy Martin cég italai alkotják. A Grand Cru különlegessége, hogy csak a Petite Champagne vidékéről származó szőlőből készül, és a konyakhoz értők ezt az ízéből is megállapíthatják: könnyed, friss gyümölcsösség jellemzi, bármilyen alkalomhoz jól illik.

A Remy Martin V.S.O.P. 0,7 40% pDD

Idézett értékelés:

,,A Remy Martin VSOP-ban a legnemesebb konyak-vidékekről származó válogatott fürtök, a tradicionális eljárások tisztelete, a hosszabb érlelési idő és a szakértő Cseppmester tudása egyesül eme cognac ízének hasonlíthatatlan komplexitásában és harmóniájában.  Különleges simaságát, kifinomult aromáját 4 és 14 év közötti Petite Champagne és Grand Champagne vidékéről származó, tölgyfahordóban érlelt cognac-ok összhangja adja. Fűszeres illatában viola és rózsa keveredik, gazdag íz világában felfedezhető a sárga- és őszibarack, de ott bujkál benne a vanília és a mogyoró teltsége is.,,

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!