Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Hennessy X.O. 0,7 40% DD

1_1776.jpg
1_1776.jpg
Cikkszám: 446
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2023-08-18
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 136 000 Ft / 1 l
Ár: 95 200 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 95200 Ft 95200

Termékismertető

Hennessy X.O. 0,7 40% DD

Származási hely: Franciaország
Régió: Cognac
Lepárló: Hennessy Cognac Distillery
Alapanyag: Szőlőbor
Érlelési idő: minimum 15 év
Érlelési kategória: Hordóban
Érlelés módja: Fahordóban érlelt

Illat: A Hennessy X.O. 0,7 40% DD: Ez a konyak szinte minden ízt és aromát, párát felvonultat, amit ebben a kategóriában egyáltalán ismerünk. Felsorolás : tölgy, vanília, gyümölcsök, citrus, fűszerek, kakaó, karamell, pörkölt mogyoró és mandula.

Íz: A Hennessy X.O. 0,7 40% DD: Igazi íz-aroma-zamat bomba ez az itóka! Édeskés, száraz, gyümölcsös, citrusos, kakaós, vaníliás, csokis, mogyorós, diós, fahéjas.

Lecsengés: Hosszú, hordós-gyümölcsös

Szín: Csodás borostyán

Így kóstold meg a poharadban: Nagyon fontos, hogy vedd elő a legszebb kristály vagy ólomkristály konyakos poharadat, fényesítsd ki, tégy bele 5-8 cent XO-t és helyezkedj kényelembe, mert nagy dolgok fognak történni a nyelveden és az ízlelő bimbókban!

Legyen csodás napod ezzel a hatalmas palackkal,- eggs!

Egy kis Hennessy történelem:

Jas Hennessy & Co. vagy más néven és egyszerűbben, ahogyan ismerjük - Hennessy, egy francia konyak készítő cég, ház. A világ konyak termelésének a 40 %-át adják, évi 50 millió litert. Ők a legnagyobbak. Tulajdonosai a Moet Hennessy-t birtokló LVMH és a Diageo 66-34 % arányban.

Alapítása 1765.-ben történt, tette mindezt az ír Richard Hennessy. 1970-ben egyesült a Moet Chandon és a Hennessy, így lett a mai cégforma és név a Moet Hennessy. Ők újra egyesültek a Louis Vuitton-al, így létrejött a világ legnagyobb luxuscikkeket forgalmazó konglomerátuma.(később más luxus márkákat is felvásároltak – pld. Bernard Arnault, Christian Dior )

Arra is van adat, hogy az első XO Cognac elkészítését M. Hennessy úr gondolta ki és valósította meg a késztermék létrehozásával. Tette mindezt 1870.-ben. Nem is adott, nem is kínált meg mást ebből az exkluzív itókából csak a családja tagjait és a barátokat. 77 évvel később, az egyik Hennessy fiú megtervezte a konyak csodás üvegét, nos ő volt a Richard nevű úr.

A Hennessy X.O nem véletlenül olyan nagyszerű konyak, - hiszen nagyon magas életkorú ,,nyugdíjas,, konyakok keveréke. Ezért is oly titokzatos és egzotikus nedű amit a gyönyörű ívű üvegben találunk. Elárulhatjuk, több mint 100 féle, a legjobb területről való konyakból kevertek ki nekünk, a jó konyak szerelmeseinek, a fogyasztóknak egy ilyen boszorkányosan finom italt.

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!