Termékeink

Hennessy X.O. 0,7 40% DD

1_1776.jpg
Cikkszám: 446
54 800 Ft

termekismerteto

Egy kis Hennessy történelem

 

Jas Hennessy & Co. vagy más néven és egyszerűbben, ahogyan ismerjük - Hennessy, egy francia konyak készítő cég, ház. A világ konyak termelésének a 40 %-át adják, évi 50 millió litert. Ők a legnagyobbak. Tulajdonosai a Moet Hennessy-t birtokló LVMH és a Diageo 66-34 % arányban.

Alapítása 1765.-ben történt, tette mindezt az ír Richard Hennessy. 1970-ben egyesült a Moet Chandon és a Hennessy, így lett a mai cégforma és név a Moet Hennessy. Ők újra egyesültek a Louis Vuitton-al, így létrejött a világ legnagyobb luxuscikkeket forgalmazó konglomerátuma.(később más luxus márkákat is felvásároltak – pld. Bernard Arnault, Christian Dior )

A Hennessy X.O nem véletlenül olyan nagyszerű konyak, - hiszen nagyon magas életkorú ,,nyugdíjas,, konyakok keveréke. Ezért is oly titokzatos és egzotikus nedű amit a gyönyörű ívű üvegben találunk. Elárulhatjuk, több mint 100 féle, a legjobb területről való konyakból kevertek ki nekünk, a jó konyak szerelmeseinek, a fogyasztóknak egy ilyen boszorkányosan finom italt.

Ez a konyak szinte minden ízt és aromát, párát felvonultat, amit ebben a kategóriában egyáltalán ismerünk. Felsorolás : tölgy, vanília, gyümölcsök, citrus, fűszerek, kakaó, karamell, pörkölt mogyoró és mandula.

Arra is van adat, hogy az első XO Cognac elkészítését M. Hennessy úr gondolta ki és valósította meg a késztermék létrehozásával. Tette mindezt 1870.-ben. Nem is adott, nem is kínált meg mást ebből az exkluzív itókából csak a családja tagjait és a barátokat. 77 évvel később, az egyik Hennessy fiú megtervezte a konyak csodás üvegét, nos ő volt a Richard nevű úr.

Az XO megkóstolása : Nagyon fontos, hogy vedd elő a legszebb kristály vagy ólomkristály konyakos poharadat, fényesítsd ki, tégy bele 5-8 cent XO-t és helyezkedj kényelembe, mert nagy dolgok fognak történni a nyelveden és az ízlelő bimbókban !

Legyen csodás napod !

 

Facebook

Ajánlott termékeink

Legfrisebb híreink

Főiskolásoknak – Egyetemistáknak

 A főiskolásoknak – egyetemistáknak (csak a 18 évet betöltötteknek ) saját diákigazolvány felmutatása esetén a nem akciós termékekből 4 % kedvezményt adunk italboltunkban.

  • Nemzeti Dohánybolt Régi trafikosként várjuk kedves vásárlóinkat a legszélesebb termékválasztékkal!
  • ARMAND DE BRIGNAC GOLDMagyarországi premier! Üzletünkben kapható a világ No. 1. Pezsgője az ARMAND DE BRIGNAC GOLD! armanddebrignac.com Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Koktélok