Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Courvoisier V.S.O.P. cognac 0,7 40% pDD

courvoisier_vsop.jpg
courvoisier_vsop.jpg
Cikkszám: 439
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2022-10-21
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 32 900 Ft / 1 l
Ár: 23 030 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 23030 Ft 23030

Termékismertető

Courvoisier V.S.O.P. cognac 0,7 40% pDD


Származás: Franciaország, Cognac Megye
Gyártó: Courvoisier Cognac Distillery
Alapanyag: Szőlő

Illat: A Courvoisier V.S.O.P. cognac 0,7 40% pDD kóstolása az illatok megismerésével kell, hogy kezdődjön. Kipárolgásaiban az édeskés, szőlős, boros, eredeti konyakos aromák a jellemzőek. Vaníliás, hordós és dongás, fahéjas, gyömbéres, naranacshéjas. Egy halom gyümölcsös zamat fedezhető fel, lekváros, dzsemes, mogyorós, mandulás, kifejezetten selymes és bársonyos, nagyon harmonikus párákkal bír.

Íz: A Courvoisier V.S.O.P. cognac 0,7 40% pDD első kortyai szépek, jók, élvezetesek. Rögtön érezhetőek a szőlős-boros-konyakos alap jegyek, jellemzők. Édeskés-száraz, enyhén barackos, vaníliás,- de  karamell, jázmin, pörkölt mandula, kis égetett cukor és a tölgy is kiütközik. A hordós érlelés olajossá, sűrű zamatúvá tette. Tósztkenyeres, csokis, karamell és sokféle szárított gyümölcs fedezhető fel benne.

Lecsengés: kellően hosszú, édeskés, hordós, gyümölcsös

Szín: sötét borostyán

Így kóstold meg a poharadban: Fogyasztását ne kösd össze más itallal, próbáld ki egy csillogóan szép kristály pohárban, 18-20 fokon.

Szép estét neked !


Érdekesség: Ennek a konyaknak, azaz a Courvoisier-nak a méltán híres története 1809-ben kezdődött. Ekkor Emmanuel Couvoisier és Louis Gallois borkereskedő úgy gondolta, hogy ideje céget alapítani. Tették ezt Párizsban.
Történt egyszer, hogy a jó munkának következtébe Napoleon Bonaparte tette tiszteletét náluk. A nagy hadvezérnek igen-igen megtetszettek a nedűk, és megparancsolta a katonáinak az ellátását is ezzel a finomsággal, reggelente egy pohárral kaptak,- kedély javítóként.
Amikor száműzetésbe ment, akkor csak pár hordót vitt ebből a konyakból, mint az egyetlen engedélyezett luxus cikket.A VSOP palackjába vegyesen kerül 20 és 35 év közötti érlelésű párlat. 1994-ben a 'Wine and spirit' világversenyen a legjobb konyaknak választották meg.

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!