Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Tatratea Betyáros likőr 0,7 72%

1_2393.jpg
1_2393.jpg
Cikkszám: 4066
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2021-02-24
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 15 400 Ft / 1 l
Ár: 10 780 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 10780 Ft 10780

Termékismertető

Tatratea Betyáros likőr 0,7 72%


Származás: Szlovákia
Gyártó: Karloff Tatra Distillery
Alapanyag: Szilvapálinka, bor, fekete tea, kínafa, karamell, gyümölcsök, finomított alkohol, cukor, aromák, ízesítő növényi anyagok. 


Érdekesség: Ez a likőr a tölgyfa kivonatán alapul. Sokhetes folyamat és türelem kérdése a siker. Természetesen sok más alkotó is szükséges a speciális likőrökhöz a Tatratea családban.

Érlelés: Keveréssel és rázással, szűréssel, pihentető érleléssel történik.

Illat: A Tatratea Betyáros likőr illata valóban egyedi. Kiindulva az alap szilvapálinkából, ugyan érezhető a kipárolgások megvizsgálásának a megkezdésekor, de számtalan más aroma veszi körül. Nagyon érdekes maga az alkoholban kifejezett erőssége. Nagyon "ütős" már a párolgó gőze is, mert a 72 % az 72 %! Kiérezhető a sok fűszer és szárított gyógynövény. Kissé bonyolultabb vállalkozás a tea felismerése, de egy biztos: finom zamatokkal tele a kipárolgása.  

Íz: A Tatratea Betyáros likőr mellbevágóan erőteljes alkoholtartalommal bír, és ez meghatározza már az ízlelés és kóstolás módját is és annak az elhúzódását is. Ennek oka, hogy az aromák lassabban beazonosíthatóak, mint a kevesebb alkohol mellett, várni kell az apró kortyok között az ízek megérkezésére. Tehát a szilva pálinka és a gyümölcsök nehezen ismerhetőek fel. Viszont mindenképpen egységes, komplex, fűszeres, jól ízesített ital benyomását tapasztaljuk meg.

Lecsengés: Nagyon erős, alkoholos, édeskés, fűszeres.

Szín: Sötét narancs.

Koktélokhoz: Ajánlott, remek ízeket ad hozzá és szolgál alap ital alkotóként is a koktélokban. Rengeteg receptje van,- sőt még a cukrászat is felhasználja.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 18-21 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg! Lehet hűtve is, sőt jéggel is kiemelkedően finom.

Szervezz fiataloknak csúcs bulit, mert ezzel az itallal te leszel a központban!

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!