Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Jim Beam 0,7 40%

jim_beam_0,7.jpg
%Akció
jim_beam_0,7.jpg
Cikkszám: 404
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2023-06-09
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 9 700 Ft / 1 l
Ár: 7 990 Ft
Akciós ár:
-15% 6 790 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 6790 Ft 6790

Termékismertető

Jim Beam 0,7 40%

Származás: USA, Kentucky
Gyártó: Jim Beam Whiskey Distillery
Alalapanyag: Min 51 % kukorica, árpa, rozs
Érlelés: Fahordóban, minimum 4 évig

Érdekesség: 1795.-ben, több mint 200 éve kezdte el Jacob Beam úr a whiskey gyártást és szeretett unokájáról, James"Jim" Beamről nevezte el a márkát, és lett a mai Jim Beam. Ami nagyszerű, az az, hogy ennyi ideje változatlan formában gyártják ezt a szép bourbon whhiskey-t. Az egyik legkedveltebb amerikai whiskey-.

Illat: A Jim Beam Whiskey illata mondhatni fenséges, de részletesebben is utána kell járni. Kitöltve a kóstoló pohárba megcsap bennünket a kukorica édes, klassz illata. A fahordó fadongás, pörkölt, mogyorós, vaníliás aromája igen élvezetes. Van benne egy kis karamell, mandula, citrusok, cédrus kipárolgás is. Sűrű, vastag, ízes párái megadják az alaphangot és a kóstolás irányába tolják el a fantáziánkat. Szépen megalkotott, jól megérlelt whisky, amelynek a zamatai nem hagynak kétséget a hozzáértés felől.

Íz: A Jim Beam Whiskey ízeiről csak jókat lehet mondani. Kezdjük az elején, az első benyomásokkal. Mindenek előtt jelentkezik az édeskés, kukoricás, kellemes aroma. Aztán a 4 éves érlelés eredményeképpen a tölgyfahordó semmihez sem hasonlítható zamata tűnik fel. Követi a vanília, a citrusok, a mandula és mogyoró megpörkölt változata. A végén egy kis fahéj és kardamon is segíti a teljesség érzetének a kialakulását a kóstoló ajkaknak. Nagyon komoly élvezeti értékkel bíró whiskyről beszélhetünk.

Lecsengés: Nem túl sokáig, de jól tartja az utóízeket.

Szín: Aranysárga narancsos beütéssel.

Így kóstold meg a poharadban: Végy egy szép whiskey-s poharat - ha lehet, akkor kristályt - és szobahőmérsékleten (18-21 fok) kezd el apró kortyokban, vagy hűtsd le, esetleg próbáld ki jéggel is. Koktélokban kifejezetten remek alap és kiegészítő ízeket visz bele a kevert italokba.

Kedves egészségedre!

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!