Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Jim Beam Black whiskey 0,7 43%

jim-beam-black-uj.jpg
jim-beam-black-uj.jpg
Cikkszám: 399
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2023-09-08
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 17 943 Ft / 1 l
Ár: 12 560 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 12560 Ft 12560

Termékismertető

Jim Beam Black whiskey 0,7 43%

 

Származás: USA, Kentucky
Gyártó: Jim Beam Whiskey Distillery
Alalapanyag: Min 51 % kukorica, árpa, rozs
Érlelés: Fahordóban, minimum 6 évig


Érdekesség: 1795.-ben, több mint 200 éve kezdte el Jacob Beam úr a whiskey gyártást és szeretett unokájáról, James"Jim" Beamről nevezte el a márkát, és lett a mai Jim Beam. Ami nagyszerű, az az, hogy ennyi ideje változatlan formában gyártják ezt a szép bourbon whhiskey-t. Az egyik legkedveltebb amerikai whiskey-.

Illat: A Jim Beam Black whiskey 0,7 43%: Jim Beam 6 éves whiskey illatai mélyebbek az alahoz képest, de egyébként azonos jellemzőkkel bír. Kitöltve a kóstoló pohárba megcsap bennünket a kukorica édes, klassz illata. A fahordó fadongás, pörkölt, mogyorós, vaníliás aromája igen élvezetes. Van benne egy kis karamell, mandula, citrusok, cédrus kipárolgás is. Sűrű, vastag, ízes párái megadják az alaphangot és a kóstolás irányába tolják el a fantáziánkat. Szépen megalkotott, jól megérlelt whisky, amelynek a zamatai nem hagynak kétséget a hozzáértés felől.

Íz: A Jim Beam Black whiskey 0,7 43%. Természetesen az ízek tekintetében egy olajosabb, dúsabb, sűrűbb változat a 6 éves, mint a 4 éves érlelésű itóka. Itt is jelentkezik az édeskés, kukoricás, kellemes aroma. Aztán a 4 éves érlelés eredményeképpen a tölgyfahordó semmihez sem hasonlítható zamata tűnik fel. Követi a vanília, a citrusok, a mandula és mogyoró megpörkölt változata. A végén egy kis fahéj és kardamon is segíti a teljesség érzetének a kialakulását a kóstoló ajkaknak. Nagyon komoly élvezeti értékkel bíró whiskyről beszélhetünk.

Lecsengés: Közepesen hosszú, édeskés, vaníliás, melaszos, pattogatott kukoricás.

Szín: Aranysárga narancsos beütéssel.

Így kóstold meg a poharadban: Végy egy szép whiskey-s poharat - ha lehet, akkor kristályt - és szobahőmérsékleten (18-21 fok) kezd el apró kortyokban, vagy hűtsd le, esetleg próbáld ki jéggel is. Koktélokban kifejezetten remek alap és kiegészítő ízeket visz bele a kevert italokba.

Kedves egészségedre, hívj barátokat!

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!