Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Balvenie Double Wood Single Malt scotch whisky 12é 0,7 40% pDD

Balvenie_12y_double_wood.jpg
Balvenie_12y_double_wood.jpg
Cikkszám: 3979
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2022-06-10
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 40 800 Ft / 1 l
Ár: 28 560 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 28560 Ft 28560

Termékismertető

Balvenie Double Wood Single Malt scotch whisky 12é 0,7 40% pDD

Származás: Skócia, Speyside
Gyártó: Balvenie Distillery
Alapanyag: Árpa

Érlelés: 12 évig hordóban, először bourbon-os, majd sherrys hordóban.

Illat: A Balvenie Double Wood Single Malt scotch whisky 12é 0,7 40% pDD illataiban eluralkodik az első másodpercben a mandulás, mézes, pörkölt fás és olajos magvas aroma-tenger. Tele van virágos, fűszeres, édes, vaníliás, karamellás, csokis, likőrös, sehrrys illatokkal. Selymes, lekerekített, dús, parfümös, kifejezetten fűszeres, fahéjas, kardamonos, karamellás, csokis, klassz ital benyomását kelti. 

Íz: A Balvenie Double Wood Single Malt scotch whisky 12é 0,7 40% pDD ízeinek a feltárása első ránézésre is kecsegtető élmény lesz. Zamataiban első az édes, vaníliás, mézes, mazsolás, pörkölt mandulás, mogyorós, diós, olajos, fahéjas, kardamonos, csuda finom aromákkal telített hatás. A hosszú, 2-féle hordós érlelés szuper aromákat és zamatokat alakított ki ebben az italban. Nagyon selymes, lágy, bársonyos, kicsit füstös whisky.  

Lecsengés: Hosszú, édes-vaníliás, likőrös-sherrys, vaníliás, pörkölt mandulás, fűszeres, kakaós.

Szín: Sötét sárgás, narancsos beütéssel.

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.

Nagyon kellemes italok után vágyódva válaszd ki ezt a príma whiskyt, nem bánod meg! EGGS!

Érdekesség: 

" Ahogy a címkén is szerepel, alig 10 ember készíti a whiskyt a Balvenie lepárlóban.

A Balvenie különlegessége a hagyományos technológián túl, a jelenlegi Malt Mester (David Stewart) által nagy szakértelemmel és tapasztalattal, a világ minden részéről kiválogatot tölgyfahordók alkalmazása.

A Malt Mester a különféle hordók és eltérő mértékben érlelt  maláta whiskyk 'keverésével' képes létrehozni a Balvenie 'single malt  kínálatát'. A sorozat mindegyik verziója teljesen egyedi ízvilággal rendelkezik, de a termékpaletta minden elemében egyformán és összetéveszthetetlenül jelen van a Balvenie jellegzetes mézes karaktere is.

A 12 éves 'Doublewood' specialitása a kétféle hordós kezelés. Az érlelési folyamat egy pontján a whiskyt a bourbon hordókból áttöltik spanyol sherry-s hordókba. Az elsőtől kapja a whisky a karakterét és selymességét, míg a másodiktól a mélységét és teljességét."

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!