Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Zwack Unicum 0,7 40%

1_1852.jpg
%Akció
1_1852.jpg
Cikkszám: 3847
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2024-02-06
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 9 557 Ft / 1 l
Ár: 7 890 Ft
Akciós ár:
-15% 6 690 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 6690 Ft 6690

Termékismertető

Zwack Unicum 0,7 40%

 

Származás: Magyarország
Gyártó: Zwack Unicum
Alapanyag: Finomított alkohol, + 40 féle gyógy és ízesítő növény

Előkészítés: Keverés, rázás, szűrés, ülepítés, pihentetés, tölgyfahordós érlelés.

Érlelés: fahordóban.

Érdekesség:  A gyártó több mint 220 éves tapasztalattal bír, ami egészen elképesztően hosszú időt jelent. A receptjük 7 pecsétes titok.

Illat: A Zwack Unicum 0,7 40% egy csodás keserűlikőr. A kóstolás első fázisa az illatok megismerése. A megillatozásakor érezhető rögtön egy komplex fűszeres, gyógynövényes, gyümölcsös erősebb, de még a finoman érzékelhető kategóriába tartozó szép alkohol gőz. A nagyon sokféle növény zamata egyértelműen kiütközik. Ebben benne érezhetjük az erdei szárított növényeket és persze szárított gyümölcsöket - igazából senki sem tudja a pontos beltartalmat. A hordós érlelés is kiütközik.

Íz: A Zwack Unicum 0,7 40% keserűlikőr íze egy valóságos csoda zamat világot tár elénk. Nyilván nagyon jól mutatja az ital a rengeteg alkotó előnyös íz módosító hatását, ami a kóstolás első pillanataiban ki is jön. Csodásan mutatkozik be a finom alkohol és a növényi ázatok együttese. Lekváros, sűrű, édeskés, de egyben kissé kesernyés aromája felséges. Nagyon intenzív az ízesítő és gyógynövényes beütés, nem beszélve a fűszerességről. A keserű csokoládé, a tószt, a karamell és a fahéj jellegzetessége megmutatja magát a kíváncsi kóstoló ajkaknak. Hordós íz világa csak elsimítja az ízek garmadáját. Kiváló, selymes, harmonikus. 

Lecsengés: Hosszú, szinte íz-kavalkád marad a végére is.

Szín: Sötét, kávé

Így kóstold meg: Szép kristály pohárban kezd el 7-8 fokon, majd a próba kedvéért 18-21 fokon. Aztán tégy kísérletet, és dobd be a palackot a fagyasztóba kb. 20-30 percre! 

Ha fáj a gyomrod, ez az ital segít és okoz egy kis örömöt is! Eggs!

 

Érdekesség a Zwack honlapjáról:

"Az Unicum egy legendás gyógynövény likőr – Magyarország nemzeti itala.

Ez a különleges ital titkos családi recept alapján több mint 40 féle gyógynövény lepárlásából és áztatásából készül.

Eredetileg emésztést elősegítő italnak készítette Dr. Zwack, a császár orvosa, az osztrák-magyar császári udvar részére, 1790-ben.

A századok alatt a nap bármely szakában iható ital lett belőle, shotként, konyakos pohárban kézben melegítve, vagy lehűtve fogyasztják. A Zwack családi gyárban Budapesten az Unicumot nagy tölgyfa hordókban érlelik a mai napig, mielőtt beletöltik a jellegzetes kerekded palackba, amely a márka megkülönböztető jele volt az elmúlt két évszázadban.

Az Unicum márka a mai napig családi kézben van, hat generáció óta. Az Unicum Magyarországon nem csak egy ital, hanem egy nemzeti kincs."

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!