Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Márton és Lányai vackor vadkörte párlat 0,35 40%

márton_és_l_vackor.jpg
márton_és_l_vackor.jpg
Cikkszám: 3834
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2024-02-28
Egység: 0.35 lBruttó egységár: 31 286 Ft / 1 l
Ár: 10 950 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 10950 Ft 10950

Termékismertető

Márton és Lányai vackor vadkörte párlat 0,35 40%

Származása: Magyarország
Lepárló: Márton és Lánya Kft.
Alapanyag: Vackor körte
 
Illat: A Márton és Lányai vackor vadkörte párlat 0,35 40% a megillatozásakor egy nagyon nagy élmény, mert nem sok ilyen ital van. Kissé fanyar, száraz, párhuzamosan az alkohol tartalma enyhén édes, de nagyon klassz  friss, ropogós illatú, vadgyümölcs aromájú. Van benne egy leheletnyi keserűség, száraz széna illata. Érezhető benne érdekes módon egy kis fahéj zamat és fűszeresség is.  

Íz: A Márton és Lányai vackor vadkörte párlat 0,35 40% tényleges kóstolásakor izgalommal elemezzük ki e ritkaság első kortyát. Fanyar, száraz, szárított szénás, nyirfa cukor nagyon enyhe íze, vadgyümölcs cseppnyi keserűsége komoly harmóniát mutat kevéske édességgel. A kövecses vackor körte egyedi zamata, fűszerek ízei fedezhetők fel a többedik kortynál. A benne lévő aromák így sem karcosak, elég könnyű, frissítő hatású nedűvel van dolgunk. 

Lecsengés: Nincs karcos utóíz, száraz, lágy, selymes, lassan tovatűnő.

Szín: Áttetsző

Így kóstold meg: lehet aperitifként, kispohárban, 18-20 fokon vagy hűtve.

Legyen szuper jó napod, mert ez egy valódi specialitás!

 

Érdekesség:

" A vadkörte borzasztóan fanyar gyümölcs, de az ebből készült pálinka íze jóval könnyedebb. Kísérleteztünk vele, pépesítettük, préseltük. E vadpárlat kóstolgatásakor meg lehet érteni, mit áldoztak be a vadgyümölcsök ízéből, illatából a nemesítők, amikor szárazság-, fagytűrő, rezisztens tulajdonságokat, erényeket nemesítettek ki. A Székelyföldről származó, vadon termett, apró szemű gyümölcsből mi vadkörte bort készítünk, ebből desztilláljuk ezt a könnyű, kevésbé vadízű párlatot."

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!