Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Monkey Shoulder Blended Malt Scotch whisky 0,7 40%

monkey-shoulder.jpg
monkey-shoulder.jpg
Cikkszám: 3749
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2023-11-08
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 23 614 Ft / 1 l
Ár: 16 530 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 16530 Ft 16530

Termékismertető

Monkey Shoulder Blended Malt Scotch whisky 0,7 40%

 

Származás: Skócia, Speyside
Gyártó: William Grant & Sons Whisky Distillery (Glenfiddich)
Alapanyag: Árpa
Érlelés: Tölgyfahordó


Illat: A Monkey Shoulder Blended Malt Scotch whisky 0,7 40% egy nagyon lágy, édes, cukros-gabonás kipárolgásokkal bíró ital. Ez azonnal kiütközik a kóstoló pohár megillatozásakor. Narancsos, narancshéjas, körtés, almás és barackos jegyek, virágos illatok bukkannak elő a páráiból. Selymes és kellemes illat, aroma élményt nyújt. Természetesen a hordós érlelés tölgyfás-dongás zamata is benne van. 

Íz: A Monkey Shoulder Blended Malt Scotch whisky 0,7 40% első kortyaiban az illatainak megfelelő édes és gabonás, malátás, kelt tésztás és kenyeres, finom ízt érzünk. Szépen lekerekedett az összes íz és aroma réteg. Vanília, kicsi fahéj, több csokoládé és persze karamell lágyítja az összhatást ebben a whiskyben. Jól itatja magát, jó a húzása. A hordós tárolás és nyugalom a tölgyfa kicsit fanyar mellék ízeként köszön be, ad élvezetes utóízt.  

Lecsengés: Nagyon szépen oszlanak el az édes ízek.

Szín: Sötét sárgás, borostyán.

Így kóstold meg: Tisztán, 18-21 fokon, hűtve majd jéggel,- természetesen whiskys kristálypohárban!

Ismerkedj meg ezzel a különlegességgel, főleg ha elolvastad az alul látható érdekességeket! Eggs!

 

Érdekesség:

A Monkey Shoulder un. triple malt, azaz olyan különleges kisszériás vatted malt (kevert maláta) whisky, amely gabona whiskyt nem tartalmaz és mindössze 3 kiváló Speyside-i lepárló – Kininvie, Balvenie, Glenfiddich – single maltjainak mindössze 27 hordójából lett össze házasítva a William Grant&Sons „boszorkánykonyhájában” David Stewart világhírű keverőmester által.

A különleges nevű ital a lepárló malt mestereinek állít emléket, akik a mai napig kézzel forgatják az árpa maltát falapátjaik segítségével.

Ebben a szakmában gyakori jelenség, hogy a munkások a folytonos hajlongás és monoton mozgás miatt erős vállfájdalomtól szenvednek. Azt az izomlázat hívták "monkey shoulder"-nek, azaz "majom váll"-nak.

A palack különleges design-ja, a három majom az üveg vállán, egyaránt utal erre a bizonyos "munkahelyi ártalomra" és a whiskyt alkotó három Speyside-i single maltra.

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!