Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Jameson 18é irish whiskey 0,7 40% faDD

jameson-18-e-fadd.jpg
jameson-18-e-fadd.jpg
Cikkszám: 373
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2024-02-02
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 104 486 Ft / 1 l
Ár: 73 140 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 73140 Ft 73140

Termékismertető

Jameson 18é Irish whiskey 0,7 40% faDD

Származási hely: Írország
Lepárló: Jameson Whiskey Distillery
Ital típus: 3-szoros lepárlású whiskey
Érlelés módja: Fahordóban érlelt, 18 éven át, ex-sherrys,- Oloroso hordóban

Érdekesség: Semmilyen füstösség nem érezhető!
 
Illat: A Jameson 18é irish whiskey 0,7 40% faDD megillatozása maga a csoda, mert oly varázslatos. Minden illata extra finom, szuper. Sűrűbb, olajosabb, krémesebb nem csak az alap whiskey-nél, de a 12 éves változatnál is. Egyébként azonos aroma bázisa van. Az ital gőzeiben is bársonyos, selymes. Malátás, hordós, vaníliás, mogyorós és mandulás, tele finom aszalt gyümölcs zamatokkal. Letisztult, érett whiskey. Páráiban benne van a tölgy, a citrusok, kandírozott narancshéj, kicsi méz és mazsola illat. Összetett, remekül megalkotott itóka. Kiemelkedő a simulékonysága. Sherrys az érlelés hatására. Van benne szárított akácvirág, kicsi baracklekvár és egres aroma is.   

Íz: A Jameson 18é irish whiskey 0,7 40% faDD illatai minden képzeletet felülmúlóak voltak. Jöjjön itt is a várva várt és óhajtott első korty! Az első különbség az alap változathoz, sőt a 12 éveshez is, az az, hogy az összes karakteres íz koncentráltabb, valahogy egybe érettebb, jobban harmonikus. Édeskés, malátás, gabonás, aszalt gyümölcsös, virágos, nektáros, mézes, akácos, kicsit mazsolás és természetesen sherrys is az érlelés hatására. A  vanília és a az olajos magvak - mogyoró, mandula, dió - csak feldobják a remek és komplex zamat rétegeket. Bársonyos, nyelvet simogató, érett, kész whiskey!  Némi narancs, lime, egres, mangó, csokolád, karamell is felfedezhető a többedik kortyban. Nagy élvezetet nyújtó itóka. 

Lecsengés: Nagyon hosszú, édeskés, mogyorós, vaníliás, malátás, gyümölcsös, hordós, csokis,

Szín: Érett aranysárga, barnás.

Füstösség: Nincs.

Így kóstold meg a poharadban: 18-21 fokon kezdj, majd próbáld ki hűtve, aztán jéggel. Ha lehet, akkor kristály whiskey-s poharat használj!

Italra fel, készülj a Nagy Ünnepre! Eggs!

Érdekesség:

John Jameson 1780-ban alapította meg saját whisky lepárlóját Dublinban.

Írország gazdagon termő vidékeiről érkezett a létező legfinomabb árpa és a kristálytiszta víz. Ezek a természetes alapanyagok pontosan 3-szori lepárláson mennek keresztül, hogy létrehozzák azt a természetes, sima whiskey-t, amit úgy hívunk: "A Jameson"!

Ez a méltán elismert premium Blend a Jameson keverőmestere által személyesen kiválogatott legjobb minőségű pure pot still és egyéb gabona párlatok mesteri elegye, melyek mindegyike legalább 18 évet pihent spanyol Oloroso sherrys hordókban. A Blending művészetének tökéletes példája!

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!