Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Glenlivet 15 é. malt whisky 0,7 pDD 40%

glenlivet_15y.jpg
glenlivet_15y.jpg
Cikkszám: 3668
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2023-04-06
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 41 986 Ft / 1 l
Ár: 29 390 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 29390 Ft 29390

Termékismertető

Glenlivet 15 é. malt whisky 0,7 pDD 40%


Származás: Skócia, Speyside
Gyártó: Glenlivet Distillery
Alapanyag: árpa,  gabona
Érlelés: Franciaországi Limousin tölgyfa hordókban 15 éven át.

Illat: A Glenlivet 15 é. malt whisky 0,7 pDD 40%. A kóstolási feladat egy ilyen érlelési fokú whiskynél komoly dolog, mert az élvezet sem mindennapi. Az első kipárolgásaiban villámgyorsan színt vall és leadja a rengeteg finom aromát. Édeskés, pörkölt malátás, gabonás, szénás, szárított gyógynövényes, aszalt gyümölcsös - körte, alma, barack -és persze a citrusok illóolaja sem hiányzik a rétegekben feltárulkozó "parfümökből". Mogyorós, mandulás, pisztáciás, csokis és karamellás, keleti fűszerektől dús. Selymes már a gőzeiben is. 

Íz: A Glenlivet 15 é. malt whisky 0,7 pDD 40% legelső kóstolása után egy perccel csak úgy tolulnak fel az ízekhez kapcsolódó felismerések. Édeskés, malátás, hordós, dongás, vaníliás, szárított gyógynövényes. Van benne csokoládé, karamell, fahéj és kakaó, őrölt kávé. Nagyon szépen lekerekített, bársonyos és simogató italról van szó. Mogyorós, mandulás, némi cédrus és persze a tölgy zamata is. Szegfűszeg, keleti fűszerek, szilvalekvár és kandírozott narancshéj érkezik a többedik kortynál. Olajos, nektáros, dús, sűrű, nagyon sokféle íz réteg jelentkezik egyszerre a kóstoló ajkakon.    

Lecsengés: Igen hosszú, mandulás, mogyorós, csokis, édeskés, gyümölcsös, fűszeres.

Szín: Sötét sárgás barnába hajló

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.

Dobd be a ma esti buliba, a Barátaid elismerően fognak csettinteni! Eggs!

 

Érdekesség:

Az 1824-ben alapított Speyside-i lepárló, a legidősebb legális szeszfőzdék egyike, megalapítása óta szinte folyamatosan üzemel. Valószínűleg ennek is köszönhető, hogy mára a világ második legmagasabb (Amerikában az első) single malt whisky eladási darabszámával büszkélkedhet.

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!