Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Glenlivet 18 é. malt whisky 0,7 pDD 43%

glenlivet_18y.jpg
glenlivet_18y.jpg
glenlivet-18-e-batch-reserve.jpg
Cikkszám: 3666
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2023-01-19
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 84 771 Ft / 1 l
Ár: 59 340 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 59340 Ft 59340

Termékismertető

Glenlivet 18 é. malt whisky 0,7 pDD 43%


Származás: Skócia, Speyside
Gyártó: Glenlivet Distillery
Alapanyag: árpa,  gabona
Érlelés: Franciaországi Limousin tölgyfa hordókban 18 éven át.

Illat: A Glenlivet 18 é. malt whisky 0,7 pDD 43%. Az első korty édes-száraz. Ez a kettősség a fehér, francia tölgyfa hordó sajátossága miatt alakult ki a 18 év alatt. Kicsit erősebb alkohol tartalom és mélyebb aromák, komplexebb zamat rétegek jöttek létre benne, - mint a 15 évesben, de egyébként azonos illatok jellemzik, így tehát: Az első kipárolgásaiban édeskés és pörkölt malátás, gabonás, szénás, szárított gyógynövényes, aszalt gyümölcsös - körte, alma, barack -és persze a citrusok illóolaja kápráztatja el az érdeklődő orrot. Mogyorós, mandulás, pisztáciás, csokis és karamellás, keleti fűszerektől telített.

Íz: A Glenlivet 18 é. malt whisky 0,7 pDD 43% kortyintása azért valljuk be nem utolsó élvezet! Ha lehet fokozni, akkor a 15 éveshez képest még bársonyosabb, kicsit erősebb alkohollal, dúsabb és mélyebben ható íz rétegekkel megáldott öreg whiskyről van szó. Édes-száraz-csersavas a fehér tölgytől. Malátás, pörkölt-égetett hordós, dongás, vaníliás, szárított gyógynövényes. Van benne csokoládé, karamell, fahéj és kakaó, őrölt kávé. Mogyorós, mandulás, némi cédrus jelenléte bukkan fel. Szegfűszeg, keleti fűszerek, szilvalekvár és kandírozott narancshéj érkezik a többedik kortynál. Olajos, nektáros, dús, sűrű, nagyon sokféle íz réteg jelentkezik egyszerre a kóstoló ajkakon,- nagyon jó a bukéja.   

Lecsengés: Kifejezeten hosszú, édes-száraz, gyömbéres, hordós, mandulás, mogyorós, csokis, édeskés, gyümölcsös, fűszeres.

Szín: Sötét sárgás, barnába hajló

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.

Emeld a színvonalat ma este azzal, hogy kiteszel az asztalra egy ilyen klassz whiskyt! Eggs!

 

Érdekesség:

Az 1824-ben alapított Speyside-i lepárló, a legidősebb legális szeszfőzdék egyike, megalapítása óta szinte folyamatosan üzemel. Valószínűleg ennek is köszönhető, hogy mára a világ második legmagasabb (Amerikában az első) single malt whisky eladási darabszámával büszkélkedhet.

"A The Glenlivet lepárló a Highland-régió azon területén fekszik, amely az 1800-as évek elején híres volt csempészeiről és több száz illegális szeszfőzdéjéről. Ezt az időszakot az 1823-as szeszengedélyezési- és adótörvény zárta le, amely rendezte a whiskyfőzdék helyzetét is, és megalapozta a skót whiskyipar későbbi virágzását. George Smith egyike volt azoknak, akik elsőként váltották ki az engedélyt és kezdtek hivatalosan is whiskyfőzésbe. Lepárlójának a Glenlivet nevet adta, ezt később a The Glenlivet névre változtatták, ezzel különböztetve meg számtalan olyan üzemtől, amely szintén ezt a nevet használta. A The Glenlivet ma már a legnépszerűbb single malt whiskyk közé tartozik világszerte."


 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!