Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Glenmorangie 18é Single Malt Scotch whisky 0,7 43% pDD

1_383.jpg
1_383.jpg
Cikkszám: 343
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2024-04-05
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 80 600 Ft / 1 l
Ár: 56 420 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 56420 Ft 56420

Termékismertető

Glenmorangie 18é Single Malt Scotch whisky 0,7 43% pDD


Származás: Skócia, Highland
Gyártó: Glenmorangie Whisky Distillery
Alapanyag: árpa,  gabona
Érlelés: Borbon amerikai tölgyfahordó 15 éven át, majd 3 évig Oloroso spanyol sherrys hordó

 

Illat: A Glenmorangie 18é Single Malt Scotch whisky 0,7 43% pDD illatairól csak felsőfokon illik beszélni. Extra dús, mély, elképesztően összetett illat rétegei biztosítják a káprázatot a kivácsi szaglószervnek. Édeskés, mezei és vad virágok illataival telített, malátás, sherrys, hordós, pörkölt fadongás, dzsemes, lekváros, citrusos, narancslekváros és kandírozott narancshéjas. Méz, mazsola, datolya és némi füge is mintha előkerülne a páráiból. Pörkölt mogyoró, mandula és a csodás dió zamata világlik ki pár perc után a kóstoló pohárból felemelkedő parfümökből. Fűszeres, fahéjas, kakaós, csokis, karamellás és némi pörkölt őrölt kávé aroma is belevegyül. 

Íz: A Glenmorangie 18é Single Malt Scotch whisky 0,7 43% pDD. A majdnem 2 évtizedes vegyes hordóban eltöltött mély nyugalma után az érlelési módnak meg is van a kellően pozitív hatása az ízeire. Édes, malátás, nektáros, mézes, gyümölcsös, szárított gyógynövényes és finoman hordós, sherrys hordós aromái tündökölnek az első kortyokban. Pörkölt olajos magvak - mogyoró, mandula, dió és kesudió emelkedik még ki. Ott vannak a csokis és karamellás, fahéjas, kakaós jegyek is. Hihetetlenül letisztult, összetett, bársonyos hatású a nyelvre. Csak dícsérni lehet az alkotót! 

Lecsengés: Kiemelkedően hosszú, édeskés, vaníliás, datolyás, mézes, fűszeres, sherrys, gyümölcsös, krémes.

Szín: Közepesen sötét sárgás.

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.

"Felsőbb körökben" sem fogsz ezzel az itallal szégyenbe kerülni, de, adott esetben legyél Te az, aki megérdemli! Eggs!

Érdekesség: 

A különlegesen érlelt, ritkaságszámba menő nedűt 18 évig pihentetik hagyományos, dunnage (döngölt föld padlós, kőfalú) tárházakban, hogy aztán az utolsó 3 évre a whisky egy részét áttöltsék a hagyományos bourbonos tölgyfahordókból gondosan válogatott Oloroso Sherry hordókba, hogy további aromákkal és ízekkel gazdagodjon az egyébként is komplex ital.

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!