Üzletünk változatlanul hétfő-szombaton nyitva van, lsd. a weblap alján a részleteket!

Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Angostura 1824 rum 12é 0,7 40% pDD

angostura-1824.jpg
angostura-1824.jpg
Cikkszám: 3365
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2020-07-31
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 33 757 Ft / 1 l
Ár: 23 630 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 23630 Ft 23630

Termékismertető

Angostura 1824 12é rum 0,7 40% pDD

 

Származás: Trinidad
Gyártó: Angostura
Alapanyag: Cukornádmelasz


Érlelés: Amerikai, kiégetett, használt tölgyfahordóban, minimum 12 évig, válogatja a hordókat a pincemester, és csak a legjobbakat keveri össze ebben a remek itókában.

Illat: Az Angostura 1824 rum 12é 0,7 40% pDD mivel egy sok hordós blended (kevert), minimum 12 évig a dongák között pihenő rum, a megillatozása csak roppant érdekes illat és aroma utazás lehet. Ebben az italban benne van minden, amit egy rumnak tudnia kell. Édeskés, melaszos, vaníliás, pörkölt hordó dongás, vaníliás, fahéjas, karamellás, kakaós, pisztáciás, csokoládés zamatok a jellemzőek. Már a páráira is ráillik, hogy ez egy "tüzes" rum.

Íz: Az Angostura 1824 rum 12é 0,7 40% pDD ízei valóban felébresztik azt is, aki már kicsit elfáradt a korábbi súlyos évtizedek tevékenységében. Nagyszerűek, tüzesek a zamatai. Édeskés, fűszeres, citrusos, tósztkenyeres. A pörkölt mogyoró és mandula, égett tölgyfa, finom fahéj, szegfűszeg, vanília, gyömbér, pisztácia aromái mind mind ott vannak benne rétegekben. Olajos, krémes, selymes, kiváló rum.

Lecsengés: Hosszú, édeskés, gyömbéres, fahéjas, melaszos.

Szín: Erősen sötét rum

Így kóstold meg a poharadban: Végy, ha lehet egy szép kristálypoharat, és 16-21 fokon próbáld ki, majd hűtve, esetleg jéggel, de szobahőmérsékleten fogja a legtöbb ízt leadni.

Kedves egészségedre!

Érdekesség:

A Trinidad szigetén található Angostura lepárlót 1824-ben alapították akkor még ízesített keserű italok előállítása céljából.
Az azóta eltelt több mint másfél évszázad során mindinkább a rum készítése vált a lepárló fő profiljává, és ma már nagy mennyiségben termelnek exportra is.
Az Angostura 1824 a lepárló válogatott, legjobban sikerült hordós érleléseiből lett kikeverve. A minimum 12 éves italokból megalkotott rumot belülről kiégetett, amerikai tölgyfából készített, használt bourbon hordókban érlelik tökéletesre.
Ebben a folyamatban a hordómesternek igen nagy szerep jut, hisz ő határozza meg, hogy az érlelés meddig tartson és, hogy mely hordókat keverjék egymással a kívánt minőségű rum megalkotásához.
Dícséret a pincemesternek!
 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!