Üzletünk változatlanul hétfő-szombaton nyitva van, lsd. a weblap alján a részleteket!

Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Angostura 1824 rum 12é 0,7 40% pDD

angostura-1824.jpg
angostura-1824.jpg
Cikkszám: 3365
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2021-07-30
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 33 757 Ft / 1 l
Ár: 23 630 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 23630 Ft 23630

Termékismertető

Angostura 1824 12é rum 0,7 40% pDD

Angolul és kínaiul lásd alul; see English and Chinese below; 下面是英文和中文

Származás: Trinidad
Gyártó: Angostura
Alapanyag: Cukornádmelasz

Érlelés: Amerikai, kiégetett, használt tölgyfahordóban, minimum 12 évig, válogatja a hordókat a pincemester, és csak a legjobbakat keveri össze ebben a remek itókában.

Illat: Az Angostura 1824 rum 12é 0,7 40% pDD mivel egy sok hordós blended (kevert), minimum 12 évig a dongák között pihenő rum, a megillatozása csak roppant érdekes illat és aroma utazás lehet. Ebben az italban benne van minden, amit egy rumnak tudnia kell. Édeskés, melaszos, vaníliás, pörkölt hordó dongás, vaníliás, fahéjas, karamellás, kakaós, pisztáciás, csokoládés zamatok a jellemzőek. Már a páráira is ráillik, hogy ez egy "tüzes" rum.

Íz: Az Angostura 1824 rum 12é 0,7 40% pDD ízei valóban felébresztik azt is, aki már kicsit elfáradt a korábbi súlyos évtizedek tevékenységében. Nagyszerűek, tüzesek a zamatai. Édeskés, fűszeres, citrusos, tósztkenyeres. A pörkölt mogyoró és mandula, égett tölgyfa, finom fahéj, szegfűszeg, vanília, gyömbér, pisztácia aromái mind mind ott vannak benne rétegekben. Olajos, krémes, selymes, kiváló rum.

Lecsengés: Hosszú, édeskés, gyömbéres, fahéjas, melaszos.

Szín: Erősen sötét rum

Így kóstold meg a poharadban: Végy, ha lehet egy szép kristálypoharat, és 16-21 fokon próbáld ki, majd hűtve, esetleg jéggel, de szobahőmérsékleten fogja a legtöbb ízt leadni.

Kedves egészségedre!

Érdekesség:

A Trinidad szigetén található Angostura lepárlót 1824-ben alapították akkor még ízesített keserű italok előállítása céljából.
Az azóta eltelt több mint másfél évszázad során mindinkább a rum készítése vált a lepárló fő profiljává, és ma már nagy mennyiségben termelnek exportra is.
Az Angostura 1824 a lepárló válogatott, legjobban sikerült hordós érleléseiből lett kikeverve. A minimum 12 éves italokból megalkotott rumot belülről kiégetett, amerikai tölgyfából készített, használt bourbon hordókban érlelik tökéletesre.
Ebben a folyamatban a hordómesternek igen nagy szerep jut, hisz ő határozza meg, hogy az érlelés meddig tartson és, hogy mely hordókat keverjék egymással a kívánt minőségű rum megalkotásához.
Dícséret a pincemesternek!

 

Angostura 1824 12y rum (0,7 40% pDD) (Angol/English)

Place of origin: Trinidad

Producer: Angostura

Main ingredient: Sugar cane molasses

Method of maturation: In American, fired, used, and assorted oak barrels, for a minimum of 12 years.

Odour: Angostura 1824 12y rum (0,7 40% pDD) as a rum blended with many barrel maturated rums and resting between the staves for a minimum of 12 years, its scent has a very interesting aroma. This drink contains everything, that a rum needs to know. The sweet taste of molasses, and the vanilla, oak, cinnamon, caramel, cocoa, pistachio, and chocolate flavours are typical. In the case of evaporation, it feels like a “fiery” rum.

Taste: Angostura 1824 12y rum (0,7 40% pDD) is able to awake people, who are already tired from the activities of the previous severe decade. Its flavours are great and fiery, sweet, spicy with the taste of citrus and toast bread. The aromas of roasted hazelnuts, almonds, oak, cinnamon, cloves, vanilla, ginger, pistachio are among the multi-layered flavours. It is even oily, creamy, silky.

Aftertaste: The aftertaste lasts long, and it is sweet with ginger, cinnamon, and molasses.

Colour: Heavily dark rum.

Consumption suggestion: Take a crystal glass, and try it at 16-21 degrees, then try it chilled, then with ice. To try at room temperature is probably the best solution.

Background: On the Island of Trinidad, the Angostura Distillery was founded in 1824 to produce flavoured bitter drinks. Over the past century and a half, the production of rum has increasingly become the main profile of the distillery, and there are also great quantities produced for export. The rum, made from a minimum of 12-year-old drinks, is matured to perfection in used internally fired bourbon barrels made of American oak. In this process, the barrel master plays a very important role, as it determines how long the maturation lasts, and which barrels are mixed to create the rum of the desired quality. Praise to the barrel master!

Cheers!

 

安古斯图拉1824朗姆酒12(0,7 40% 纸盒)

品名: Angostura 1824 12y rum (0,7 40% pDD)

产地: 特立尼达

酒厂: 安古斯图拉

主料: 甘蔗糖蜜

陈酿方法: 在美国的,烧灼的,使用,继而分类的橡木桶中陈酿至少12年。

气味: 安古斯图拉1824朗姆酒12(0,7 40% 纸盒)作为一种至少在种类繁多的木桶中陈酿12年的朗姆酒,单单其香气便可令人垂涎欲滴。不仅包含朗姆酒所需要的特征,还有甘蔗,香草,橡木,肉桂,焦糖,可可,开心果和巧克力的气味互为衬托。闻着蒸汽以后,便会出现一种”火热”的感觉。

口感: 安古斯图拉1824朗姆酒12(0,7 40% 纸盒)的出现一定能够唤醒已筋疲力尽的神经,使得人不由为之一振。其极具多种的风味包括柑橘,土司,炸榛子,杏仁,橡木,肉桂,丁香,香草,生姜,开心果之间都达到了一种微妙的平衡。一定令人啧啧称奇。

后味: 入口后持续时间长,带有生姜,肉桂和糖蜜的回味。

饮用建议: 准备一个水晶玻璃杯,倒入16-21温度的安古斯图拉1824朗姆酒12(0,7 40% 纸盒),然后尝试冷藏一段时间,最后尝试加冰,不过建议室温下品尝。

背景: 在特立尼达岛,安古斯图拉酒厂成立于1824年,致力于生产调味的,苦的饮料。在过去的150年内,朗姆酒的生产逐渐成为了该酒厂的主要任务,而且大量的朗姆酒用于出口。安古斯图拉1824朗姆酒12(0,7 40% 纸盒)以陈酿12年的朗姆酒混合物为主。就木桶而言,以美国的,烧灼的,使用,继而分类的橡木桶用于陈酿。在该过程中,木桶大师扮演着最重要的角色。安排陈酿时间,以及分类木桶都是他们的主要任务,以便生产所期望的质量。我们应该感谢这些匠心大师为这个世界带来了如此的佳品。

干杯!


 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!