Tolnai Chardonnay 075 Gábor
Termékismertető
Tolnai Chardonnay 075 Gábor
Származás: Magyarország
Gyártó: Szabó Gábor Pincészet
Alapanyag: szőlő, bor, Chardonnay.
Érlelés: Tölgyfahordóban.
Illat: A Tolnai Chardonnay 075 Gábor olyan fehérbor, amelynek az illataiban a specialitás a viszonylag magas ásványianyag tartalom, amely kifejezetten intenzív aromákban testesül meg. Nektáros, mazsolás, szőlős, fahordós és kicsit citromfüves, fahéjas párái egészen érdekes zamat rétegeket alkotnak. Sav-cukor egymáshoz való viszonya rendben van, száraz, de kicsit édeskés is egyben.
Íz: A Tolnai Chardonnay 075 Gábor a megkóstolása kapcsán hozza az illatai alapján elvárt aromákat. Száraz, könnyű savakkal és kevéske maradék cukorral, mélyebb ízekkel az altalaj miatt, amin a szőlő terem. Gyümölcsös, friss, nektáros, kicsit golden almás, szőlő gyümölcsös, fahéjas, citrusos és némi donga íz is vegyült bele. Selymes, könnyű italú, jó fröccsök alapja lehet.
Lecsengés: Közepesen hoszú, gyümölcsös, szőlős, mézes, nektáros, golden almás.
Szín: Sárga.
Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 7-12 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg.
Kiváló ár-érték arányú bor, érdekes ízvilág! Eggs!
Borok osztályozása a cukortartalom szerint:
Száraz: Kisebb, mint 4 g/l. A bor cukortartalma kevesebb, mint 4 g/l vagy legfeljebb 2 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett, titrálható savtartalmat, de legfeljebb 9 g/l lehet.
Félszáraz: 4-12 g/l között. A bor cukortatalma 4-12 g/l között van vagy legfeljebb 4 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett titrálható savtartalom kétszeresét, de legfeljebb 18 g/l.
Félédes: 12-45 g/l között.
Édes: Több, mint 45 g/l.
Vélemények
Én is értékelek »