Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Tio Pepe sherry 0,75 15%

1_1630.jpg
1_1630.jpg
Cikkszám: 3148
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2022-07-20
Egység: 0.75 lBruttó egységár: 6 773 Ft / 1 l
Ár: 5 080 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 5080 Ft 5080

Termékismertető

Tio Pepe sherry 0,75 15%

Származás: Spanyolország
Gyártó: Gonzales Byass
Alapanyag: Szőlő, bor, -  Palomino


Érlelés: tölgyfahordóban.

Érdekesség: A  sherry készítés az érlelés során a "solera" rendszert alkalmazza, azaz egymásra helyezett hordók esetében alul vannak a legöregebbek, felül a legfiatalabbak.

Illat: A Tio Pepe sherry 0,75 15% egy olyan ital, amely teljesen egyedi és ez által a kipárolgásai is speciálisak. Szőlős, gombás, füldes, cédrusos, bodzás, fehér cseresznyevirágos, kicsit mazsolás, picit citromfüves zamatok emelkednek ki a kóstoló pohárból. Selymes, lágy, könnyed, száraz. Érezhető benne gyógy és fűszernövény, szárított virágok aromája is. 

Íz: A Tio Pepe sherry 0,75 15% első kortyaiban a lágyság és a száraz gyümölcsök, kandírozott gyümölcsök, kissé fanyar gomba és földes íz jelenik meg. Ez az érlelés következménye. Van benne pici édesség, némi fahéj, cédrusfa, nyárfa érdekes és finom zamata. Szőlős és az egres is mintha jelen lenne az ízeiben, azok rétegeiben. Bársonyos, kiváló húzású, frissítő jellegű ital. A végére némi mazsola és datolya is fel-fel tűnik. 

Lecsengés: Közepes, fanyar, gombás, édes-száraz, kissé mazsolás.

Szín: Sárga.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 7-10 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg.  

Légy érdeklődő és kóstold meg ezt a szép itókát! Eggs! 

 

Sherry fajta-kalauz:


Fino
('finom' spanyolul). Ez a klasszikus sherry, mindig jól lehűtve kell fogyasztani. Világos szalmasárga színű ital, száraz ízzel.

Manzanilla a fino sherry olyan fajtája, amit Sanlúcar de Barrameda területén készítenek. Kissé sós aromája van.

Amontillado Ezt a típust először a flor élesztőréteg alatt érlelik, majd pedig levegőn szellőztetik, ami a finonál sötétebb aranyszínt és diós zamatot eredményez.

Oloroso ('illatos' spanyolul) Mivel nem képződik flor a felszínén, ezért a levegőn oxidálódik és a finonál sötétebb lesz. Többnyire Pedro Ximenez borral keverik, hogy félédes és édes sherryt kapjanak. Testesebb, mint az amontillado. Ez a legerősebb sherry-típus, akár 17-22% alkohollal.

Palo Cortado Ritka típus, átmenet az amontillado és az oloroso között.

Cream sherry Keverék típus, változatos színekben és ízekben. Leggyakrabban fino és oloroso keveréke, amit Pedro Ximenez vagy moscatel borok hozzáadásával édesítenek.VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!