Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Glenfiddich S. whisky 15 é. 0,7 40% DD

glenfiddich-15-uj.jpg
glenfiddich-15-uj.jpg
Cikkszám: 313
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2024-05-24
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 42 786 Ft / 1 l
Ár: 29 950 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 29950 Ft 29950

Termékismertető

Glenfiddich S. whisky 15 é. 0,7 40% DD

 

Származás: Skócia, Speyside
Gyártó: Glenfiddich Whisky Distillery
Alapanyag: Árpa
Érlelés: tölgyfahordó, 15 évet töltött fahordóban.

Érlelési különlegességek:
Talán a különleges Solera technológia miatt, biztosan állítható, hogy az egyik leginkább kifinomult a Glenfiddich 15 éves.
Tulajdonképpen ez egy vatted malt (házasított) whisky, amit 3 különféle hordó típusban érlelt Single maltból házasítottak.
Az amerikai tölgy hordóknak köszönheti az édes jegyeket, míg az Európai tölgy inkább a sherrys, mazsolás ízvilágot hozza be.
Míg végül az újtöltésű amerikai hordóktól markáns, vaniliás jegyet kap a whisky.
A különleges Solera technológia azt jelenti, hogy mindig csak a felére ürítik a hordókat, majd újratöltik, ezzel fantasztikus mélységet kölcsönözve az italnak.

Illat: A Glenfiddich S. whisky 15 é. 0,7 40% DD. A kóstoló pohárba történő kitöltése után rendesen meglepi az érdeklődő orrot, - méghozzá pozitívan! Selymessége és érdekes édeskéssége keveredik a méltán nagyszerűnek tartott malátás jelleggel, pörkölt malátás aromákkal. Száraz is, kicsit füstös is és persze a földes, szarvasgombás halvány jellemzők is felfedezhetőek egy jó szaglású orrnak. Csokis, mandulás, sherrys, narancshéjas, vajas-vaníliás (a selymességére utal). Fűszerességében a kókusz, fahéj, gyömbér kakaó, kávé, kardamon van leginkább jelen. A hosszú hordós érlelés természtesen a páráira is rányomta a bélyegét. 

Íz: A Glenfiddich S. whisky 15 é. 0,7 40% DD megkóstolása a kellő várakozsá éls a megillatozás után egy afféle íz-kielégülést hoz. Mik a fő vonalak az aromáiban? 1.- az édeskés íz, 2.- a malátás, pörkölt malátás aroma, 3.- a fűszereség egészen komplex rétege (fahéj, gyömbér, borsikafű, citromfű, kardamon, szegfűszeg) 4.- a szárított és aszalt gyümölcsök zamatai, 5.- maga a hordós, tölgyfás, ódon érleltséget árasztó íz, 6.- a vanília, 7.- szarvasgombás-földes jelleg, 8.- a  , szárított gyümölcsös, aszalt gyümölcsös réteg. 9.- a csokoládé sés kakaó, kávé. Dicséret az alkotó mesternek!  

Lecsengés: Hosszan, ízesen, aromásan olvadnak el a fent részletezett ízeknek a rétegei, majd oszlanak el.

Szín: sötét sárgás, inkább borostyán

Így kóstold meg: Tisztán, 18-21 fokon, hűtve majd jéggel,- természetesen whiskys kristálypohárban!

Ünnepelj ezzel a szépséges iatllal a 7végén! Eggs!

 

Érdekesség:

A skót Glenfiddich William Grant and Sons egyedi márkája, egyben a világ egyik legnépszerűbb maláta whiskyje. Több mint 9.000.000 litert kortyolgatnak el belőle a Földön évente.  

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!